x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură „DE UNDE CUNUNA VINE” – spectacol aniversar 75 de ani Cununa Carpaţilor 

„DE UNDE CUNUNA VINE” – spectacol aniversar 75 de ani Cununa Carpaţilor 

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Noi 2022   •   08:40
„DE UNDE CUNUNA VINE” – spectacol aniversar 75 de ani Cununa Carpaţilor 

Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” invită publicul pe 17 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la spectacolul aniversar 75 de ani al Ansamblului folcloric „Cununa Carpaților”- „DE UNDE CUNUNA VINE”, o întâlnire cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, prezentată de Gheorghiţa Nicolae. Ansamblul folcloric „Cununa Carpaților” - dirijor Dan Ionescu, coregrafia Theodor Vasilescu, Viorel Cioacă, coordonator Ștefan Osepciuc, instructor de dans Vlăduţ Simulescu, îi are ca invitaţi pe celebrii ANGELA BUCIU, VIORICA MACOVEI, OLGUȚA BERBEC, GHEORGHE TURDA, DANIEL TURICĂ. Proiectul este realizat în coproducție cu TVR, în cadrul emisiunii Tezaur folcloric. 

Ansamblul folcloric profesionist „Cununa Carpaţilor” al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” a luat fiinţă în anul 1947, având în componenţa sa cei mai buni artiști ai momentului – instrumentişti, dansatori – a căror principală misiune este aceea de a aduce la lumina scenei valoarea unică a folclorului românesc. Ansamblul „Cununa Carpaților” este deținătorul multor premii naționale și internaţionale şi a colaborat cu o întreaga pleiadă de interpreți și instrumentiști  renumiți, adevărați maeștri ai genului și a realizat numeroase înregistrări la televiziune și radio.

Publicul din mediul citadin, dar mai ales din București, are rare ocazii de a vedea și auzi adevărata față a unor spectacole folclorice de calitate, deși România este țara cu una dintre cele mai atractive și variate tradiții, cel puţin din spațiul balcanic. Pe fondul acestei rare apariții a folclorului autentic pe scenele Capitalei, ansamblul folcloric „Cununa Carpaților” a reușit ca în toți cei 75 de ani de existență să mențină viu spiritul acestuia, fie prin prezențele sale live sau televizate.

×
Subiecte în articol: spectacol aniversar