x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Directorul Revistei Timpul, prof.univ. dr. Daniel Sandru, alaturi de Alteta Regala Principele Radu si colegi de la Universitatea Petre Andrei, donatie de carti Chisinaului

Directorul Revistei Timpul, prof.univ. dr. Daniel Sandru, alaturi de Alteta Regala Principele Radu si colegi de la Universitatea Petre Andrei, donatie de carti Chisinaului

de Cristinel C. Popa    |    20 Apr 2016   •   14:32
Directorul Revistei Timpul, prof.univ. dr. Daniel Sandru, alaturi de Alteta Regala Principele Radu si colegi de la Universitatea Petre Andrei, donatie de carti Chisinaului

Recent, Universitatea Petre Andrei din Iasi, prin reprezentantii sai, mai multi profesori universitari, a donat Primariei si Uniunii Scriitorilor din Chisinau volumul “Opera Omnia” a savantului Petre Andrei si cartea “Enciclopedia Romaniei”, editia 1938, varianta reeditata.

 

La eveniment, universitarii ieseni au fost insotiti de Alteta Sa Regala, Principele Radu care, alaturi de profesori, a facut o vizita in capitala Moldovei.

 

Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, rectorul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, prof.univ.dr. Doru Tompea, presedintele Consiliului de Administratie si prof.univ.dr. Daniel Sandru, directorul Revistei „Timpul”, au donat Primariei Municipiului Chisinau si Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova cate un set din „Opera Omnia” a savantului Petre Andrei, varianta bilingva (romana-engleza) si un exemplar din „Enciclopedia Romaniei”, in patru volume, editie dupa originalul editat in perioada 1938-1943 si elaborat sub patronajul Regelui Carol al II-lea, lucrare tiparita la Editura Tipo Moldova.

„Pentru noi este o onoare sa fim prezenti astazi, aici, la Chisinau, si sa luam parte la vizita pe care Alteta Sa Regala Principele Radu o face in Republica Moldova, timp de trei zile. In semn de pretuire, noi, comunitatea academica de la Universitatea „Petre Andrei” din Iasi, donam cate un exemplar din cele mai reprezentative volume editate si tiparite sub egida Universitatii noastre catre doua institutii reprezentative pentru dumneavoastra” a declarat, cu acest prilej, prof.univ.dr. Doru Tompea, presedintele Consiliului de Administratie al UPA din Iasi.

Dorin Chirtoaca, primarul general al municipiului Chisinau, ca si Arcadie Suceveanu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, au apreciat si au multumit conducerii UPA pentru donatii.

 

 

 

×