x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Dupa 27 de ani - Eagles, un nou album

Dupa 27 de ani - Eagles, un nou album

de Alex Revenco    |    08 Aug 2006   •   00:00
Dupa 27 de ani - Eagles, un nou album

Dupa "The Long Run" (1979), celebra formatie americana a trecut printr-o perioada de inactivitate, a revenit, a dat concerte, a inregistrat discuri live, compilatii, DVD-uri. Dar pana acum nu a mai realizat nici un album de studio.

De aceea stirea ca Eagles lucreaza la un nou album de studio este, cu adevarat, un eveniment. Mai ales ca in ultimii ani grupul a avut mai multe concerte (intitulate "Farewell tours") ce dadeau de inteles despartirea definitiva de scena muzicala. Dar chitaristul Joe Walsh pare optimist. "Cu ocazia noului album, vulturii spera sa zboare din nou, mai devreme sau mai tarziu", a declarat el publicatiei Billboard. Iata componenta Eagles, neschimbata din 2001 pana in prezent: Glenn Frey - chitara, keyboards, voce, Joe Walsh - chitara, keyboards, voce, Timothy B. Smith - chitara bas, voce, Don Henley - tobe, voce. "Ne-am straduit sa creionam piesele pentru noul disc, ar fi frumos sa avem piese noi, pentru ca ne-am saturat efectiv de cele vechi. Avem deja schitate piesele noi, urmeaza sa punem versuri la ele. Dupa turneul din aceasta vara, sper sa avem suficiente idei pentru a termina treaba, iar noul disc sa fie gata pana de Craciun", a mai adaugat Joe Walsh.

CASA PROPRIE. De altfel, doua dintre noile piese au fost deja editate pe DVD-ul "Farawell 1 Tour - Live From Melbourne", aparut anul trecut la Eagles Recording Co., propria casa de productie. Este vorba despre "One Day at a Time" - compozitie Joe Walsh, si "No More Cloudy Days", compozitie Glenn Frey. Referitor la decizia grupului de a se "trezi" pentru a compune piese noi, Walsh a mai spus: "Noi am decis ca ar fi mult mai bine sa avem un nou produs discografic. Am fi putut sa ne culcam pe lauri si sa cantam din catalogul nostru toata viata, dar nu suntem un grup de nostalgici". Pe langa turneu si noul album Eagles, Joe Walsh are un spectaculos proiect personal: in luna august, primul turneu (dupa 35 de ani!) cu James Gang. Dupa cum se stie, Walsh a fost in trio - ul James Gang, inainte de Eagles.

VANZARI
Eagles este pe locul 1 in lume, cu cel mai bine vandut album din toate timpurile, din "Their Greatest Hits: 1971-’75" s-au comercializat 29 de milioane de exemplare (numai in Statele Unite). De asemenea, grupul e pe locul 5 in clasamentul general de vanzari, cu 91 de milioane de unitati. De altfel, toate albumele Eagles (de studio) plus majoritatea compilatiilor au fost declarate "Discuri de Platina", adica s-au vandut in (cel putin) un milion de unitati. Dintre acestea, printre primele se numara :"One of These Nights" - (’75) - 4 milioane de unitati, "Hotel California" (’76) - 16 milioane, "The Eagles Greatest Hits - vol. 2" (’82) - 11 milioane, "Eagles Live" (’80) - 7 milioane, "Hell Freezes Over" (live - 94) - 8 milioane etc.

×
Subiecte în articol: cultura milioane albu eagles walsh joe walsh