x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Evenimente culturale propuse de Institutul Italian de Cultura din București

Evenimente culturale propuse de Institutul Italian de Cultura din București

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Sep 2023   •   14:20
Evenimente culturale propuse de Institutul Italian de Cultura din București

LITERATURĂ – Cluj-Napoca

Dacia Maraini se numără printre invitații de onoare la cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania din Cluj-Napoca, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023. Până acum, în română au apărut romanele „Lunga viață a Mariannei Ucrìa” și „Voci”, iar în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Carte Transilvania din Cluj-Napoca va fi prezentat, pe 1 octombrie, volumul “Dragă Pier Paolo” (editura Casa Cărții de Știință).

 

FILM – Cluj-Napoca

Un eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania din Cluj-Napoca va fi proiecția filmului “Medea” de Pier Paolo Pasolini, la Cinema Arta din Cluj-Napoca, în data de 1 octombrie, la ora 20.00, urmată de o dezbatere cu Dacia Maraini.

 

MUZICĂ - Timișoara

La cea de-a XIII-a ediție a Timișoara Jazz Festival, care va avea loc în perioada 5 – 8 octombrie 2023, la Centrul Reformat Noul Mileniu din Timișoara, vor participa din Italia Paolo Fresu Devil Quartet și Ruggero Robin Trio. Cele două concerte sunt organizate cu sprijinul Institutului Italian de Cultura din București.

Festivalul este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat și face parte dintre manifestările prezentate în cadrul programului „Timișoara, capitală europeană a culturii 2023”.

 

SPECTACOL - București

Cu ocazia finissage-ului expoziției “Calvino Imaginar” inaugurată în data de 20 septembrie la sediul Institutului, Malcolm Angelucci și Giovanni Guidi propun, sâmbătă, 7 octombrie, la ora 19.00, la sediul Institutului, un proiect intitulat “Labirintul Calvino. Un joc de tarot cu ocazia centenarului scriitorului” (în italiană, cu supra-titrări în română).

"Labirintul Calvino" se inspiră din "Castelul destinelor încrucișate" (1969-73) și din "Taverna destinelor încrucișate" (1973). Un pachet de cărți de Tarot de Marsilia determină întreg spectacolul. Spectatorilor li se va cere să tragă aleatoriu câteva cărți din pachet, iar ordinea cărților va determina sensul scrierii, povestea, dar și muzica ce intră în dialog cu lectura.

 

MUZICĂ - București

Institutul Italian de Cultură și Filarmonica “George Enescu” organizează miercuri, 11 octombrie 2023, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român recitalul de pian “Muzica Nopții” de Emanuele Torquati. În program muzică de C. Debussy, G. Faurè, S. Corti, C. Debussy, F. Busoni și F. Liszt.

 

SPECTACOL - Arad

La cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Arta Povestirii, care va avea loc la Arad în perioada 12 - 17 octombrie, participă din Italia Paola Balbi și Davide Bardi, directorii artistici ai Companiei de Artă a Povestirii Raccontamiunastoria și ai Festivalului Internațional de Artă a Povestirii. Festivalul este organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad, cu sprijinul Institutului Italian de Cultură din București.

 

MUZICĂ - București

Institutul Italian de Cultură și Filarmonica “George Enescu” organizează sâmbătă 14 octombrie 2023, la ora 19.00, în Sala Mică a Ateneului Român, un recital de pian susținut de tânărul pianist italiano Elia Cecino. În program muzică de L. Janàček, F. Chopin, N. Rota, F. Liszt.

 

FILM - Brașov

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One Word Romania sosește la Brașov în perioada 13 - 15 octombrie. Publicul din Brașov va avea posibilitatea de a vedea și un film italian, “Fabuloasele” de Roberta Torre, care va fi proiectat în data de 14 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Astra din Brașov (cu subtitrări în română și intrare gratuită).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Institutul Italian de Cultură