x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Exclusiv pe TIFF Unlimited: The Whaler Boy, marele câștigător TIFF 2021

Exclusiv pe TIFF Unlimited: The Whaler Boy, marele câștigător TIFF 2021

28 Aug 2021   •   21:40
Exclusiv pe TIFF Unlimited: The Whaler Boy, marele câștigător TIFF 2021

Filmul care a cucerit juriul competiției TIFF 2021 se vede online, în România, pe unlimited.tiff.ro. Trofeul Transilvania i-a revenit unei povești inspirate dintr-o experiență reală a regizorului debutant Philipp Yuryev într-un sat de pescari din nordul îndepărtat al Rusiei. Captivant, viu și cu personaje și peisaje de neuitat, filmul e un coming of age ce surprinde o lume rareori văzută pe marele ecran.

 

 Vânătorul de balene

The Whaler Boy | Polonia-Rusia-Belgia, 2020 | 94'R. Philipp Yuryev

Cu: Vladimir Onokhov, Kristina Asmus, Vladimir Lyubimtsev

Leșka trăiește într-un sătuc izolat din apropierea Strâmtorii Bering. Când internetul ajunge în sfârşit în sat, Leşka dă peste o fată superbă pe un canal de sexchat. Acum nu se mai poate gândi decât la ea şi îşi jură că o va întâlni: o călătorie ieşită din comun stă să înceapă. VEZI FILMUL

 

LAST CHANCE 

Disponibil până la 1 septembrie

Un film inventiv și seducător despre dragoste și sex, cu o distribuție formată din dansatori și cu o coregrafie senzuală, „Aviva este, de la cap la coadă, un produs ciudat, surprinzător și impresionant”, scrie RogerEbert.com.

 

AVIVA

Regia: Boaz Yakin | SUA-Franţa, 2020 | 116'

Cu: Zina Zinchenko, Or Schraiber, Bobbi Jene Smith, Tyler Phillips

Aviva este din Paris şi dă online peste Eden, care e din New York. Lunga conversaţie pe internet se transformă într-o poveste de dragoste, dar relaţia lor nu este lipsită de obstacole: în fiecare dintre ei, latura feminină şi cea masculină se află într-un conflict perpetuu. Film nerecomandat minorilor.

 

Jaful secolului 

El robo del siglo/The Heist of the Century | Argentina, 2020 | 114'

Regia: Ariel Winograd.

Cu: Guillermo Francella, Diego Peretti, Luis Luque

Povestea incredibilă a jafului real care a inspirat și celebrul serial La casa de papel. În 2006, un grup de hoţi a dus la bun sfârşit ceea ce este considerat cel mai notoriu şi complex jaf din istoria Argentinei. Nu doar modul cum hoţii au prădat banca Rio este uimitor, ci şi ceea ce s-a întâmplat apoi. 

 

MarygoroundMaryjki | Polonia, 2020 | 80'

Regia: Daria Woszek

Cu: Grażyna Misiorowska, Helena Sujecka, Janusz Chabior.

O comedie neagră vibrantă și senzuală despre o descoperire târzie a sexualității. 

Maria este vânzătoare într-un orăşel de provincie şi duce o viaţă singuratică, dominată de rutină. Cu o zi înainte să împlinească 50 de ani, simţurile şi imaginaţia ei renasc, iar Maria se simte mai liberă ca niciodată. În urma unei revelaţii ieşite din comun, existenţa ei se schimbă din temelii. Cel mai bun film și cea mai bună actriță la Gijon, Fantasia IFF. 

 

 Nevinovații / Los inocentes/The Blameless | Spania, 2020 | 100'

Regia: Guillermo Benet

Cu: Susana Abaitúa, Pilar Bergés, Raúl de la Torre

Un film intens și imprevizibil despre reacția a șase personaje diferite la același eveniment dramatic, construit pe capitole, din șase perspective diferite. 

Poliţia împrăştie publicul unui concert de la un centru social. Cineva aruncă o piatră şi răneşte mortal un poliţist. Iată povestea celor care ştiu ce s-a întâmplat, povestea tăcerii lor, a laşităţii lor şi a vinei lor. 

 

 Supa de homar / Lobster Soup | Spania-Islanda-Lituania, 2020 | 95'

Regia: Rafael Molés, Pepe Andreu

Cu: Heiðar Ingi Aðalgeirsson, Björk Bergsdóttir, Guðbergur Bergsson

Krilli prepară zilnic supă de homar la cafeneaua Bryggjan, un local minuscul din cel mai plictisitor oraş al Islandei. Mai mulţi turişti ajung din greşeală în micul port de pescari şi se îndrăgostesc de atmosfera din cafenea. Oameni autentici, conchid ei. Şi un loc autentic. Dar oare aşa o fi? 

 

SERIAL - ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA

 

Din 2 septembrie, în fiecare joi, de la 20:00, ai în premieră pe unlimited.tiff.ro un episod din serialul rusesc Six Empty Seats/ Șase locuri goale, un thriller captivant despre destin și hazard.

 Six Empty Seats

Șase locuri goale/Polet | Rusia, 2020 | 48'

Regia: Piotr Todorovski

Cu: Oksana Akinshina, Yuliya Khlynina, Nikita Efremov

Şase colegi de birou cum nu se poate mai diferiţi pierd avionul. Dar iată că acesta se prăbuşeşte imediat după decolare, iar cei şase sunt singurii supravieţuitori! Trauma provocată de tragedie şi hazardul supravieţuirii lor începe să-i macine. Nu trece mult şi cei şase pun la cale un plan periculos...

 

Intră în comunitatea TIFF Unlimited. Ai la dispoziție un catalog de peste 200 de filme independente, semnate de autori care te provoacă și te inspiră. TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), cu un catalog de peste 200 de filme independente, premiate, și producții video proprii, actualizat constant.

Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. 

×