x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Critics' Choice Awards: The Hurt Locker, cel mai bun film

Critics' Choice Awards: The Hurt Locker, cel mai bun film

17 Ian 2010   •   00:00

Lungmetrajul "The Hurt Locker", în regia lui Kathryn Bigelow, a fost desemnat cel mai bun film al anului la gala de decernare a Critics' Choice Awards, care a avut loc vineri seară, la Los Angeles, informează Mediafax.

"The Hurt Locker" este un film realizat cu buget redus, care vorbeşte despre atacurile americane în Irak. Autoarea peliculei, Kathryn Bigelow, a fost desemnată, în cadrul galei, cel mai bun regizor. Pelicula SF 3D "Avatar", în regia lui James Cameron, a primit şase premii Critics' Choice, la categoriile "cel mai bun film de acţiune", "cea mai bună imagine", "cel mai bun montaj", "cel mai bun sunet", "cele mai bune efecte speciale" şi "cea mai bună scenografie".

ACTORI. Jeff Bridges a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din pelicula "Crazy Heart", în timp ce premiul pentru cea mai bună actriţă a fost împărţit de Meryl Streep, pentru "Julie & Julia", şi Sandra Bullock, pentru "The Blind Side". Cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat Christoph Waltz, pentru rolul din "Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds", iar titlul de cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit lui Mo'Nique, pentru rolul din "Precious".

SCENARIU. Pelicula "Inglourious Basterds", scrisă şi regizată de Quentin Tarantino, a mai primit două premii, şi anume pentru cel mai bun scenariu original şi pentru cel mai bun colectiv de actori. Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat le-a revenit scenariştilor Jason Reitman şi Sheldon Turner, pentru pelicula "Sus, în aer/ Up in the Air".
Pe de altă parte, lungmetrajul "Îmbrăţişări frânte/ Los abrazos rotos", în regia lui Pedro Almodovar, a fost desemnat cel mai bun film într-o limbă străină.

DOCUMENTAR. Premiul pentru "cel mai bun documentar" a revenit filmului "The Cove", în timp ce "Marea mahmureală/ The Hangover" a primit premiul pentru cea mai bună comedie.

De asemenea, "Up" a primit premiul pentru cel mai bun film de animaţie.
Critics' Choice Awards deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor de premii Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics' Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar şi acelaşi lucru este valabil pentru 70% dintre regizori.

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acordă premiile Critics' Choice, este alcătuită din reprezentanţii a peste 200 de posturi de televiziune, radio şi site-uri din Statele Unite ale Americii şi Canada.

×
Subiecte în articol: film