x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Drama "Winter's Bone" şi documentarul "Restrepo", premiate la Sundance

Drama "Winter's Bone" şi documentarul "Restrepo", premiate la Sundance

de Adriana Paduraru Vaduva    |    31 Ian 2010   •   00:00

Drama "Winter's Bone", povestea unei tinere care se luptă pentru a-şi păstra familia, şi documentarul "Restrepo", despre soldaţii americani din Afganistan, au fost premiate, sâmbătă seara, la gala Festivalului de Film Sundance, informează Mediafax.

"Winter's Bone" a câştigat două premii, cel al juriului pentru cea mai bună dramă şi distincţia pentru cel mai bun scenariu, atribuit Debrei Granik. În cadrul festivalului, producţia "Restrepo", care examinează viaţa unui detaşament al armatei americane în Afganistan, le-a adus producătorilor Sebastian Junger şi Tim Hetherington premiul pentru cel mai bun documentar. "Ţara noastră este într-un moment dureros, pentru că suntem în mijlocul a două războaie", a spus Sebastian Junger, în momentul primirii premiului. "Dacă filmul nostru va ajuta această ţară să înţeleagă cum să meargă mai departe, ne vom simţi foarte onoraţi", a adăugat el.

Festivalul de Film Sundance, susţinut de Institutul Sundance pentru film, înfiinţat de Robert Redford, premiază filmele realizate în afara marilor studiouri hollywoodiene. Producţiile premiate în cadrul acestui eveniment sunt de obicei cele mai vizionate în cinematografele care difuzează filme străine de artă, realizate cu bugete modeste.

×
Subiecte în articol: film