x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Francis Ford Coppola are o apariţie spectaculoasă în scurtmetrajul românesc "În film la Naşu'"

Francis Ford Coppola are o apariţie spectaculoasă în scurtmetrajul românesc "În film la Naşu'"

07 Aug 2012   •   12:09
Francis Ford Coppola are o apariţie spectaculoasă în scurtmetrajul românesc "În film la Naşu'"

Cineastul Francis Ford Coppola, creatorul trilogiei "Nasul", are o interventie telefonica plina de umor in comedia "In film la Nasu'", unul dintre cele trei scurtmetraje romanesti din proiectul cinematografic "Hot Shorts", ce va fi lansat in cinematografe pe 17 august.
Cu permisiunea speciala a lui Francis Ford Coppola, filmul prezinta o convorbire telefonica reala dintre actorul care-l interpreteaza pe seful vamii romanesti si reputatul cineast, justificandu-se astfel si titlul scurtmetrajului, "In film la Nasu'".
Scris si regizat de Cristina Jacob, "In film la Nasu'" ii are in rolurile principale pe Cristi Iacob, Diana Dumitrescu si Florin Calinescu, lista de actori care si-au adus contributia la acest scurtmetraj fiind completata de Ion Grosu, Anamaria Mirica si Ion Sapdaru.
"?In film la Nasu'? relateaza povestea a trei tineri nevoiti sa se confrunte cu excesul de zel si lipsa de scrupule a unor vamesi de la granita dintre Romania si Republica Moldova. O calatorie ce ar trebui sa fie o simpla rutina se transforma intr-o comedie absurda, in care dinamica dintre interogarile vamesilor si exasperarea crescanda a celor trei duc totul spre un final hilar, cu o intorsatura neasteptata si unica", a spus Cristina Jacob, regizorul si scenaristul filmului.
Atunci cand Andrei, unul dintre personaje, mentioneaza ca trebuie sa ajunga urgent pe platou la un film regizat de Francis Ford Coppola, seful vamii romanesti le cere sa-l sune pe regizor, ca sa se convinga ca spun adevarul si sa le lase sa plece din Moldova. Matei se conformeaza si, surpriza, Coppola preia apelul. Profitand de ocazie, seful vamii ii ofera lui Coppola, prin telefon, propria sa interpretare a unui fragment din celebrul film "Nasul/ The Godfather".
O premiera pentru piata de cinema din Romania, proiectul "Hot Shorts", distribuit de MediaPro Distribution, este un concept nou care introduce pe marile ecrane un set de trei scurtmetraje ("In film la Nasu'", "Bora Bora" si "Tatal meu e cel mai tare") a caror valoare a fost deja confirmata la festivaluri internationale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Salonic sau Varsovia.
"Hot Shorts" va putea fi urmarit din 17 august in urmatoarele cinematografe: Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Movieplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Odeon Cineplex Cluj, Cinema City Cluj, Arad, Braila si Targu Mures.

Mediafax

×