x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film 3 x Emmy

3 x Emmy

31 Aug 2010   •   00:00
3 x Emmy
Sursa foto: Danny Moloshok/Reuters

Serialul "Mad Men" şi actorul Bryan Cranston au câştigat, pentru a treia oară consecutiv, titlurile de cel mai bun serial dramatic, respectiv cel mai bun rol principal dramatic, în cadrul celei de-a 62-a gale a premiilor Primetime Emmy.

Cu 17 nominalizări la activ, numai în acest an, serialul "Mad Men" s-a bucurat din nou de aprecierea criticilor şi a publicului, câştigând duminică seară patru premii, printre care şi la categoria cel mai bun serial dramatic. Distincţie pe care, de altfel, o primeşte de trei ani încoace. Tot pentru a treia oară consecutiv a fost desemnat câştigător actorul Bryan Cranston, care joacă rolul unui traficant de droguri în serialul "Breaking Bad". Producţia "Modern Family" a fost recompensată cu şase premii (printre care cel mai bun serial de comedie şi cel mai bun scenariu), învingând popularul serial "Glee", care conducea în top cu 19 nominalizări. Dintre acestea, "Glee" a obţinut doar patru premii, printre care premiul pentru regie (Ryan Murphy). Miniseria "The Pacific", difuzată de HBO, a câştigat opt premii Emmy din 24 de nominalizări, în timp ce filmul biografic "Temple Grandin", marca aceluiaşi HBO, a primit şapte premii Emmy, inclusiv cel pentru cel mai bun rol principal feminin - Claire Danes.

Al Pacino a câştigat un premiu Emmy pentru interpretarea controversatului medic Jack Kevorkian, specialist în sinucideri asistate, în filmul HBO "You Don't Know Jack". Kevorkian s-a aflat în public şi l-a aplaudat pe Al Pacino. Denumit "doctorul morţii", Kevorkian a fost încarcerat timp de opt ani în Statele Unite, pentru că a ajutat un bărbat să se sinucidă.

Şi George Clooney s-a numărat printre câştigătorii acestei ediţii, însă nu în calitate de actor, ci de filantrop. Organizatorii galei au dorit să îi înmâneze lui Clooney premiul Bob Hope pentru acţiunile sale umanitare în Darfour şi implicarea acestuia în campaniile de strângere de fonduri în favoarea victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, ale uraganului Katrina şi seismului din Haiti.

×
Subiecte în articol: film