x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actori în roluri de cântăreţi

Actori în roluri de cântăreţi

de Adriana Vaduva    |    24 Sep 2010   •   00:00
Actori în roluri de cântăreţi

Ce au în comun Angela Basset, Jennifer Lopez, Joaquin Phoenix, Jamie Foxx,  Val Kilmer şi Sacha Baron Cohen? Răspunsul este simplu: la un moment dat al carierei lor au dat viaţă pe marele ecran unei legende din lumea muzicală.

În 1991, Val Kilmer intră foarte bine în pielea lui Jim Morrison, în The Doors. Fil­mul  prezintă viaţa so­lis­­tului trupei The Doors de la începuturile carierei sale de student la actorie în Los Angeles, până la moar­tea acestuia în 1971, în ur­ma unei supradoze. Angela Bassett are şi ea o "parti­tu­ră" tumultoasă în "Eu, Ti­na Turner" (1993). Bassett joa­că foarte bi­ne rolul celebrei cântăreţe, de la drama primei sale căsnicii alături de instabilul, violentul şi dependentul de droguri Ike Turner, până la succesul răsunător în muzica anilor '60-'80.

În 1997 îi vine rândul lui Jennifer Lo­pez să dea viaţă unei vedete: Selena Quintanilla. Un nume de referinţă pentru genul de muzică tejano şi o cân­tă­rea­ţă foarte iubită în America de Sud şi Me­xic, Selena a fost pe punc­­tul de a cu­ceri topu­ri­le americane când a fost uci­să chiar de pre­şe­dintele fan-clubului ei.

Jamie Foxx, câştigă­tor al Globului de Aur pen­tru aceas­tă interpre­ta­re, îl adu­­­ce pe marile ecrane pe Ray Charles, în 2005. O bio­gra­fie muzicală, o dramă a legendei americane, pentru care regizorul şi producătorul Taylor Hackford s-a documen­tat timp de 15 ani. Anul următor este rândul lui Joa­quin Phoenix să intre în pielea lui Johnny Cash prin "Walk in the line".  

QUEEN.
Sacha Baron Cohen completează lista actori­lor care au interpretat muzicieni celebri. Starul din "Borat" va fi Freddie Mercury într-un lungmetraj inspirat din zi­le­le de glo­rie ale solistului trupei Queen. Nu se cu­noaş­te deocam­da­tă numele regizorului, însă filmările vor începe anul vii­tor, a anunţat producătorul Graham King, a cărui com­pa­nie de producţie cinematografică GK Films s-a asociat pentru acest proiect cu Tribeca Productions, condusă de Ro­bert De Niro şi Jane Rosenthal, dar şi cu Jim Beach, ma­na­­gerul trupei Queen.


6 pentru Bob Dylan

"I'm not there" (2007) urmăreşte destinele a şase personaje, personificări a şase etape din viaţa şi cariera lui Bob Dylan. De la primele zile pe sce­nă până la renumele de important cântăreţ de folk, de la controversata reorientare către rock pâ­nă la accidentul de motocicletă şi turneul Ne­ver Ending Tour, toate sunt tratate prin prisma a şase alter ego-uri ale legendei rock, interpretate de şase actori diferiţi: Richard Gere, Christian Bale, Heath Ledger, Ben Whishaw, Marcus Carl Franklin şi... Cate Blanchett.

×
Subiecte în articol: film