x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorul Antonio Banderas spune că infarctul suferit în urmă cu doi ani l-a ajutat să se reinventeze

Actorul Antonio Banderas spune că infarctul suferit în urmă cu doi ani l-a ajutat să se reinventeze

19 Mai 2019   •   14:30
Actorul Antonio Banderas spune că infarctul suferit în urmă cu doi ani l-a ajutat să se reinventeze

Actorul Antonio Banderas a spus că infarctul pe care l-a suferit în urmă cu doi ani l-a impulsionat să se preocupe mai mult de sănătate, dar şi să se reinventeze ca actor, inclusiv în perioada în care se pregătea pentru interpretarea rolului principal în recentul film autobiografic al lui Almodovar, informează Reuters.

"A fost o recomandare foarte bună pentru viaţa mea", a declarat Banderas pentru Reuters, în cadrul unui interviu realizat la Cannes, unde pelicula ''Dolor y gloria'' a lui Almodovar se află în competiţia pentru cel mai important trofeu al festivalului, Palme d'Or.

"Nu mai fumez, fac mai multă mişcare ca niciodată. Gândesc mai limpede şi, într-un fel, m-am reinventat".

Actorul în vârstă de 58 de ani, cunoscut din filme precum ''The Mask of Zorro'' şi ''Evita'', a fost recent distribuit în rolul pictorului Pablo Picasso în serialul de televiziune ''Genius''.

"Mă gândesc foarte mult la cariera mea actoricească. Mă simt foarte proaspăt şi foarte nou", a mai spus acesta.

''Dolor y gloria'', despre un regizor de film frământat care îşi analizează retrospectiv viaţa, îi aduce împreună în distribuţie pe Banderas şi pe Penelope Cruz, o altă colaboratoare mai veche a lui Almodovar.

Ambii actori aveau lacrimi în ochi după proiecţie de vineri în cadrul Festivalului de la Cannes, iar Banderas s-a emoţionat în timpul conferinţei de presă de sâmbătă, spunând că lunile petrecute la realizarea filmului au fost cele mai fericite din viaţa sa de actor până la acest moment care cuprinde peste 100 de pelicule.

Banderas a spus că problemele sale de sănătate l-au ajutat să se reinventeze în timp ce se pregătea să-l interpreteze pe Salvador, un personaj în privinţa căruia Almodovar a fost foarte pretenţios.

"Vrea să fii un altul, proaspăt, diferit, eliberat de toate manierismele", a declarat Banderas pentru Reuters.

Actorul a spus că nu a ştiut de la început că Almodovar, care îi este prieten apropiat, va săpa adânc în propria viaţă pentru a extrage acţiunea filmului, pe care regizorul l-a descris ca fiind parţial autobiografie, parţial ficţiune.

"(Almodovar) mi-a telefonat şi mi-a spus 'O să-ţi trimit un scenariu în care vei găsi numeroase referinţe la persoane pe care le cunoşti", a mai spus Banderas.

"Aşa că mi l-a trimis şi l-am citit şi mi-am spus 'Dumnezeule, e vorba chiar de el'", a continuat actorul.AGERPRES

×
Subiecte în articol: antonio banderas