x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorul Harrison Ford scoate la licitaţie haina personajului Han Solo din ”Star Wars”, în scopuri caritabile

Actorul Harrison Ford scoate la licitaţie haina personajului Han Solo din ”Star Wars”, în scopuri caritabile

30 Mar 2016   •   18:32
Actorul Harrison Ford scoate la licitaţie haina personajului Han Solo din ”Star Wars”, în scopuri caritabile

Actorul american Harrison Ford a scos la licitaţie haina personajului Han Solo, pe care l-a interpretat în filmul ” Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens”, şi va dona banii ce vor fi obţinuţi pentru a sprijini în acest fel cercetările asupra epilepsiei, o boală de care suferă şi fiica lui, informează The Mirror.

Preţul de pornire pentru haina lui Han Solo, semnată de actorul Harrison Ford, este de 18.000 de dolari, echivalentul a aproape 16.000 de euro, pe portalul ifOnly. Banii vor fi donaţi spitalului newyorkez NYU Langone Center şi fundaţiei FACES, dedicate găsirii unui tratament pentru epilepsie.

Harrison Ford a glumit într-un interviu recent, spunând că doctorul Orrin Devinsky, directorul Comprehensive Epilepsy Center al clinicii din New York, ”a pus ochii” pe acea haină. ”Dr. Devinsky chiar şi-a dorit haina şi i se potriveşte ca o mănuşă”, a declarant actorul pentru ziarul New York Post.

Harrison Ford a declarat, recent, că boala fiicei lui, Georgia, în vârstă de 26 de ani, a fost ”devastatoare” pentru întreaga familie. ”Când o persoană iubită suferă de această boală, poate fi devastator. Ştii cum le afectează vieţile, viitorul, oportunităţile şi cauţi cu disperare o modalitate de atenuare (a efectelor bolii, n.r.). Vrei să găseşti o modalitate prin care ei să trăiască o viaţă confortabilă şi eficientă”, a spus actorul.

Actorul a adăugat că Georgia face faţă bolii şi a numit-o ”eroul” lui. ”Admir foarte multe lucruri la ea. Îi admir perseverenţa, talentul şi puterea. Este eroul meu. O iubesc”, a declarat Harrison Ford.

Harrison Ford, în vârstă de 73 de ani, este un actor american, care a devenit celebru pe plan mondial cu rolurile principale interpretate în francizele cinematografice ”Războiul stelelor” şi ”Indiana Jones”. Starul hollywoodian s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum ”Apocalipsul acum”, ”Vânătorul de recompense”, ”Evadatul” şi ”Air Force One”.

Cel mai recent film din franciza ”Războiul stelelor”, intitulat ”Star Wars: The Force Awakens”, regizat de JJ Abrams, a fost lansat în decembrie 2015 şi a obţinut încasări de 2,03 miliarde de dolari pe plan mondial.

Franciza cinematografică ”Star Wars”, creată de cineastul George Lucas, conţine deocamdată şapte filme SF, cu o acţiune plasată într-o galaxie îndepărtată. 

În 2012, studiourile Disney au achiziţionat franciza ”Star Wars” de la Lucasfilm, compania de producţie deţinută de George Lucas, cu suma de 4,06 miliarde de dolari.

Sursa: news.ro

×