x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Celebrul actor Kevin Spacey, acuzat că este un „prădător” sexual

Celebrul actor Kevin Spacey, acuzat că este un „prădător” sexual

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   09:15
Celebrul actor Kevin Spacey, acuzat că este un „prădător” sexual
Sursa foto: Hepta

Kevin Spacey a fost un „prădător” care îl ataca pe unul dintre acuzatorii săi atunci când cei doi erau lăsați singuri împreună, a declarat acuzarea la un tribunal din Londra, citat de BBC.

La procesul actorului a fost ascultată mărturia unuia dintre cei patru bărbați care îl acuză pe actorul Kevin Spacey de agresiuni sexuale comise în Marea Britanie între 2001 și 2013.

Instanța a auzit că bărbatul a fost pipăit atât de puternic într-una dintre ocazii, în timp ce conducea mașina, încât a ieșit de pe șosea.

Spacey a pledat nevinovat la toate cele 12 acuzații care i se aduc.

În timp ce a fost ascultat primul martor, bărbatul de 63 de ani a stat în boxa acuzaților de la Southwark Crown Court și a auzit cum acuzatorul său a detaliat presupusele abuzuri, care se referă la șapte dintre acuzațiile care i se aduc.

Juraților le-a fost redată o înregistrare a interogatoriului cu poliția a primului reclamant, înainte ca bărbatul - care are dreptul la anonimat pe viață în conformitate cu legislația britanică din cauza naturii acuzațiilor - să fie interogat în instanță de către avocatul lui Spacey.

Bărbatul susține că Spacey l-a agresat de până la 12 ori, spunând că acest lucru s-a întâmplat când se aflau „într-o mașină sau într-un lift, în orice moment în care am rămas singuri”.

„În mai multe ocazii încerca să mă pipăie”, a spus el.

El a spus că, de-a lungul mai multor ani, comportamentul lui Spacey a progresat de la „straniu și ciudat” la pipăit fizic și cum actorul „râdea și schimba subiectul”.

Reclamantul a spus că Spacey a început să îl facă să se simtă ciudat la câteva săptămâni după ce s-au întâlnit prima dată, adăugând: „Chiar de la început aș spune că mă pregătea”.

Bărbatul a adăugat că Spacey i-a spus că ar putea să-i facă cunoștință cu celebrități de primă mână.

Când Spacey l-a pipăit, reclamantul a spus că i-ar fi spus clar că comportamentul actorului este greșit, dar a simțit că actorul „devenea mai excitat de acest lucru”.

Dacă mergea la apartamentul din sudul Londrei al actorului american, Spacey era „pe jumătate dezbrăcat, dacă nu chiar gol” și „încerca să mă atingă” înainte de a pleca, a declarat în instanță.

Kevin Spacey a petrecut perioade semnificative de timp în Marea Britanie în timp ce a fost director al teatrului Old Vic din sudul Londrei între 2004 și 2015.

La interogatoriul încrucișat al reclamantului, avocatul apărării Patrick Gibbs KC a pus la îndoială momentul în care ar fi avut loc presupusul incident. Acuzatorul a declarat că a fost agresat în drum spre Balul White Tie and Tiara al lui Elton John, un eveniment caritabil anual organizat de cântăreț de mai mulți ani.

Avocatul a spus că este „complet neadevărat”, deoarece Spacey a mers la bal o singură dată în 2001 - iar reclamantul a spus că presupusul incident a avut loc la mijlocul anilor 2000.

„Va trebui să mă iertați dacă am greșit datele, s-a întâmplat acum 20 de ani”, a răspuns reclamantul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kevin Spacey acuzatii grave