x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film O actriță iubită de români a murit la doar 56 de ani: Mult prea devreme ai plecat, Buna Poveștilor

O actriță iubită de români a murit la doar 56 de ani: Mult prea devreme ai plecat, Buna Poveștilor

de Andreea Tiron    |    28 Sep 2023   •   10:45
O actriță iubită de români a murit la doar 56 de ani: Mult prea devreme ai plecat, Buna Poveștilor
Sursa foto: Facebook Dana Cristescu

Indrăgita actriță Adina Cristescu, cunoscută pentru rolurile ei din filmele „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile' sau „Aferim”, a murit la doar 56 de ani.

Vestea a șocat familia, colegii și prietenii, care au transmis mesaje îndurerate pe rețelele de socializare.

Marian Râlea:

"Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălizit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!"

Elvira Deatcu:

„Adina mea dragă… Stăncuța noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu) permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau… o carte bună… Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită! Deja îmi lipsești!…'

Ada Solomon:

"Drum lin, dragă Adina! ne va lipsi prezența ta discretă și luminoasă pe platourile de filmare, ne rămîn amintirile.

Acum te-ai făcut Zînă de-a binelea, să veghezi de deasupra toți copiii mici și mari. Prea te-ai grăbit, mă iartă.

Putere și răbdare să acceptați plecarea, dragi Ana și Dana!"

Dan Boerescu:

"17 august 1967 - 25 septembrie 2023...

Cenușa păsării din vis (1989), Prea târziu (1996), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Trenul foamei (2010), Aurora (2010), Toată lumea din familia noastră (2012), O umbră de nor (2013) Quod erat demonstrandum (2014), Aferim! (2015), Inimi cicatrizate (2016)... Apolodor, pinguinul călător, Momo sau Strania poveste a hoților de timp și a copilului ce le-a arătat oamenilor timpul furat, Pălăria, Tragedia regelui Otakar și a prințului Dalibor, Țara lui Abuliu... Adio, Adina Cristescu! Mult prea devreme ai plecat, Buna Poveștilor!"

Teatrul Național pentru Copii Abracadabra.

„Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela, de poveste… Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului.

Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor! Şi să veghezi dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste „Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra ce vor urma, căci din Poveste mult mai este…'.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Adina Cristescu Buna Poveștilor