x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actrița Imelda Staunton din The Crown, despre moartea reginei Elisabeta a II-a: „A fost foarte șocant”

Actrița Imelda Staunton din The Crown, despre moartea reginei Elisabeta a II-a: „A fost foarte șocant”

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   22:00
Actrița Imelda Staunton din The Crown, despre moartea reginei Elisabeta a II-a: „A fost foarte șocant”
Sursa foto: Hepta

Cele două actrițe care au jucat în serialul The Crown s-au declarat șocate de moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Imelda Staunton și Lesley Manville au interpretat rolurile celor două surori regale în producția Netflix, care a prezentat momentele de glorie și crize ale familiei regale britanice pe parcursul a 5 decenii, de la încoronarea Reginei Elizabeth a II-a până la consecințele morții Prințesei Diana. În centrul acțiunii a fost relația dintre Regină și Prințesa Margaret.

Imelda Staunton și Lesley Manville spun că a fost o experiență “specială” să joace aceste roluri dar și un “șoc” când regina a murit, în timp ce filmau ultimul sezon, potrivit BBC.

The Crown a început în 2016, dramatizând moartea tatălui lui Elizabeth și Margaret, Regele George al VI-lea. Serialul a câștigat zeci de premii și a atras milioane de telespectatori din întreaga lume. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, serialul a stârnit controverse și opinii divergente, iar unele voci l-au acuzat de inexactitate istorică în reprezentarea vieții private și a evenimentelor sensibile ale regalității.

Serialul a fost descris, în 2022, de unul dintre prietenii reginei ca fiind “o fantezie completă”, în timp ce Dame Judi Dench l-a criticat pentru “senzaționalism grosolan” și s-a alăturat cererilor pentru un avertisment care să clarifice faptul că serialul nu este neapărat adevărat. Prima parte a celui de-al 6-lea și ultimului sezon, care acoperă evenimentele legate de moartea Dianei în 1997, a fost lansată în noiembrie 2023.

Ultimele 6 episoade vor fi disponibile pe Netflix, pe 14 decembrie, și vor aborda moartea Prințesei Margaret, în 2002, înainte de a face tranziția către relația dintre William și Kate, actualii Prinți de Wales.

A treia actriță cu rolul reginei 

Imelda Staunton este a treia actriță care interpretează rolul reginei, după Claire Foy și Olivia Colman. prințesa Margaret a fost interpretată de Vanessa Kirby și Helena Bonham Carter, înainte de Lesley Manville.

 “Este frumos pentru noi să încheiem această relație de la primul sezon până la acesta. Pentru Elizabeth, Margaret a fost un punct de referință foarte important”, spune Staunton.

Manville afirmă că surorile au fost “probabil una dintre cele mai mari iubiri din viața fiecăreia”. Margaret era petrecăreață, cu iubirile și stilul de viață luxos prezentate de ziarele de scandal.  Pentru Manville, provocarea principală a fost să arate latura acesteia, necunoscută publicului.  

“Este foarte ușor să faci o schiță foarte simplă și grosieră a lui Margaret, și să o transformi într-un clișeu”, spune actrița nominalizată la Oscar.

“Dar, desigur, asta nu este niciodată tot ceea ce este cineva". Ea adaugă că “a existat cu siguranță o tristețe și o singurătate” pe care Margaret le-a simțit. Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru actrițe în timpul filmărilor pentru ultimul sezon, în 2022, când a fost anunțată moartea Reginei.

“A fost o zi foarte ciudată”, își amintește Manville. “Am făcut o scenă împreună, doar noi două toată ziua.” “A fost foarte șocant”, adaugă Staunton, care a cântat anterior la Aniversarea a 90 de ani a Reginei în 2016. “Mai șocant pentru mine decât credeam că voi simți.” Din întâmplare, Staunton a avut 10 zile libere în timpul perioadei de doliu. Dar când s-a întors la muncă, lucrurile s-au simțit diferit.

A fost “mai dificil pentru oamenii care se uitau la mine” când eram îmbrăcată ca regină, spune ea. “Jucând pe cineva a cărei întregă viață a fost despre datorie”, i-a dat o înțelegere a motivului pentru care publicul a stat la coadă când monarhul a murit. Cred că mulți oameni spuneau: ‘Ai mers la muncă în fiecare zi a vieții tale și nu ai avut concediu medical’. Poate că oamenii îi spuneau doar: ‘Mulțumesc pentru că te-ai prezentat în fiecare zi la datorie", spune actrița, potrivit m.dcnews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×