x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actriţa Kate del Castillo se întoarce în Mexic după o absenţă de trei ani

Actriţa Kate del Castillo se întoarce în Mexic după o absenţă de trei ani

21 Dec 2018   •   18:30
Actriţa Kate del Castillo se întoarce în Mexic după o absenţă de trei ani

Actriţa mexicană Kate del Castillo, protagonista telenovelei 'La Reina del Sur' (Regina Sudului), s-a întors în ţara sa după o absenţă de trei ani, forţată de presupusa ei legătură cu traficantul mexican de droguri Joaquín 'El Chapo' Guzmán, căruia i-a luat un interviu în octombrie 2015, relatează vineri EFE.

Actriţa a fost implicată intr-un scandal uriaş când presa a acuzat-o de o legatură cu unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din America, evadat şi prins apoi de autorităţile mexicane. Deşi nu a scăpat complet de pata rămasă pe reputaţia ei, Kate del Castillo încearcă să recâştige încrederea şi respectul publicului după episodul "El Chapo".

"Sunt foarte nervoasă şi emoţionată să mă întorc, îmi dau lacrimile de emoţie", au fost primele cuvinte ale actriţei, la conferinţa de presă desfăşurată la etajul 51 al uneia dintre cele mai înalte clădiri din Ciudad de Mexico.

"Vin direct de la aeroport, emoţionată şi fericită pentru această întâlnire cu presa şi a-i aduce mulţumirile mele", a spus protagonista serialului 'La Menira' (Minciuna), celor peste 150 de reprezentanţi media care au asistat la conferinţă.

Kate del Castillo a citit un comunicat şi a fost însoţită la conferinţa de presă de cei trei avocaţi ai săi, care o consiliază în această perioadă atât de "dureroasă". Actriţa a declarat că s-a simţit "urmărită" de autorităţile fostei administraţii a preşedintelui Enrique Peńa Nieto şi a urat mult succes noului guvern, în frunte cu actualul preşedinte López Obrador.

Populara actriţă mexicană a subliniat că fostele autorităţi i-au înscenat "un proces mediatic" şi că nu este interesată să participe în vreun film, serial sau documentar despre 'El Chapo' Guzmán. Ea a explicat că a dat în judecată statul şi aşteaptă despăgubiri de 60 de milioane de dolari, pentru daunele aduse imaginii sale, în urma diferitelor acuzaţii legate de acest caz.

Kate del Castillo a precizat că nu a fost chemată să depună mărturie în procesul lui Joaquín 'El Chapo' Guzmán, care se desfăşoară de mai multe săptămâni la New York.

Ea a mărturisit că a fost trădată de actorul american Sean Penn, care se pare că a fost cel care a furnizat informaţii autorităţilor mexicane despre locul în care se află Guzmán şi care au dus ulterior la capturarea şi arestarea traficantului de droguri.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kate del Castillo