x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență, a pledat nevinovat

Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență, a pledat nevinovat

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2023   •   23:45
Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență, a pledat nevinovat
Sursa foto: Hepta

Alec Baldwin a pledat nevinovat în cazul împușcăturii fatale din "Rust", în care a murit Halyna Hutchins. Actorul american a fost acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă până la 5 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de neglijenţă în formă agravată.

Actorul și-a prezentat pledoaria joi, cu o zi înainte de a fi pus sub acuzare.

El nu va mai fi nevoit să se prezinte la audierea de vineri, notează TMZ.

Actorul american a fost acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă până la 5 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de neglijenţă în formă agravată.

Incidentul a avut loc în octombrie 2021, la o filmare într-o fermă din New Mexico. Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar conţine doar gloanţe oarbe, însă un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Baldwin a spus tot timpul că i s-au dat asigurări că arma era inofensivă.

Procurorul şi-a anunţat intenţia de a începe urmărirea penală la data 20 ianuarie. Dacă va fi găsit vinovat de omor prin imprudenţă, Alec Baldwin riscă până la 18 luni de închisoare, însă pedeapsa ar putea fi majorată până la 5 ani de închisoare dacă se dovedeşte neglijenţa în formă agravată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×