x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Anul Nou care n-a fost, Săptămâna Mare și Ext. Mașină. Noapte, în programul Nopții Albe a Filmului Românesc

Anul Nou care n-a fost, Săptămâna Mare și Ext. Mașină. Noapte, în programul Nopții Albe a Filmului Românesc

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Sep 2024   •   18:45
Anul Nou care n-a fost, Săptămâna Mare și Ext. Mașină. Noapte, în programul Nopții Albe a Filmului Românesc

Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), pelicula românească multi-premiată la Festivalul de la Veneția, va avea o avanpremieră specială la București vineri, 13 septembrie, în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc. Ajunsă la cea de-a 15-a ediție, Noaptea Albă aduce an de an în fața publicului un maraton de filme autohtone în premieră, dar și întâlniri cu actori, regizori și echipele de producție. Evenimentul va avea loc în același timp la București, Cluj-Napoca și Timișoara.

În program mai sunt incluse și avanpremierele unor producții precum Săptămâna Mare, filmul lui Andrei Cohn bazat pe o nuvelă a lui I.L. Caragiale, premiat la Sarajevo, sau Ext. Mașină Noapte (r. Andrei Crețulescu), cel mai recent film cu Șerban Pavlu și Andi Vasluianu.

 

Maia Morgenstern, printre invitații de la București

 

În București, proiecțiile vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Cinemateca Eforie, Grădina cu Filme CREART, Hollywood Multiplex din București Mall și Sala Cinema de la UNATC. Proiecțiile de la Grădina cu Filme și UNATC sunt cu intrare liberă.

Actorii Vlad Ionuț Popescu, Ioan Paraschiv și Florentina Năstase dau întâlnire publicului la proiecția Anul Nou care n-a fost (Cinema Elvire Popesco, 21:30), o tragi-comedie care se petrece într-o singură zi din decembrie 1989.

Maia Morgenstern, Rodica Lazăr și Rodica Negrea, alături de regizorul Claudiu Mitcu, vor participa la avanpremiera filmului Rusalka (Hollywood Multiplex, 19:00), povestea unui grup de prieteni a căror vacanță este tulburată de o veste importantă.

Regizorii Gabi Șarga și Cătălin Rotaru vor participa la avanpremiera Unde merg elefanții de la Cinema Muzeul Țăranului, ora 21:30. Filmul este o poveste de iubire și prietenie între trei personaje aflate într-un moment greu al existenței lor.

Horia Cucuta, unul dintre regizorii filmului Clasat, se întâlnește cu spectatorii la Cinema Union, de la ora 18:00. Construit ca o anchetă jurnalistică intensă, Clasat a fost premiat la TIFF 2024 cu Premiul Zilele Filmului Românesc. Regizorul Andrei Răuțu vine la avanpremiera documentarului despre cântăreața Marina Voica, Fluturi de Noapte (Cinemateca Eforie, 18:00).

Programul de la București include și avanpremiera documentarului Cum să fiu mort, dacă-s viu? (r. Ilinca Călugăreanu), despre cazul absurd al unui bărbat care încearcă să demonstreze autorităților că este în viață. Spectatorii vor mai putea urmări și cel mai recent film ar regizorului Cristi Puiu – MMXX, multi-premiatul Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (r. Radu Jude), Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu), despre tenismenul Ilie Năstase, sau Horia (r. Ana-Maria Comănescu). Programul include și un film surpriză – poate cea mai așteptată producție a anului - care va fi dezvăluită doar în sala de cinema (la ora 18:00, la Cinema Elvire Popesco).

La Sala UNATC va fi proiectată o selecție de scurtmetraje cu intrare liberă!

 

Program Cluj-Napoca & Timișoara

 

La Cluj-Napoca, filmele vor fi proiectate la Cinema Victoria începând cu ora 17:30: Cum să fiu mort, dacă-s viu (r. Ilinca Călugăreanu), Săptămâna mare (r. Andrei Cohn) și Clasat (r. Horia Cucuta Horia, George ve Gänæaard).

La Timișoara, proiecțiile vor avea loc tot la Cinema Victoria începând cu ora 17:00: Unde merg elefanții (r. Gabi Șarga, Cătălin Rotaru), Ext. Mașină. Noapte (r. Andrei Crețulescu) și Cum să fiu mort, dacă-s viu? (r. Ilinca Călugăreanu).

 

Evenimentul are loc în 13 septembrie la București, Cluj-Napoca și Timișoara

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×