x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Apocalipssssa după Tolkien. Prima parte a trilogie “The Hobbit” intră în cinematografe

Apocalipssssa după Tolkien. Prima parte a trilogie “The Hobbit” intră în cinematografe

de Sebastian S. Eduard    |    13 Dec 2012   •   08:59
Apocalipssssa după Tolkien.  Prima parte a trilogie “The Hobbit” intră în cinematografe

Primul film din trilogia "The Hobbit" - "Hobbitul - O călătorie neaşteptată/ The Hobbit - An Unexpected Journey" – intră pe marile ecrane româneşti din acest week-end.

Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum.
Distribuţia, Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia "Stăpânul Inelelor", alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, şi de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi partiturile din "Stăpânul Inelelor", în trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood şi Andy Serkis.

100.000 de fani la premieră
Hobbit-mania a "erupt" la sfârşitul lunii noiembrie, atunci când un număr de 100.000 de persoane s-au adunat în centrul oraşului neozeelandez Wellington, pentru a saluta vedetele prezente la premiera mondială a primului film din trilogia "The Hobbit". Admiratorii acestei francize, deghizaţi în elfi, vrăjitori, goblini şi troli, s-au strâns în număr mare pentru a saluta vedetele care au păşit pe covorul roşu, la premiera filmului. Mulţi dintre ei şi-au instalat corturile cu câteva zile înainte de această premieră, de-a lungul uriaşului covor roşu, lung de 500 de metri, pe care au păşit nume sonore din industria cinematografică, precum Cate Blanchett, James Nesbitt şi Evangeline Lilly. La premiera filmului au asistat şi actorii Elijah Wood, Martin Freeman, Andy Serkis, Richard Armitage şi Hugo Weaving.

Câteva cifre
Romancierul britanic J.R.R. Tolkien a publicat volumul "The Hobbit" în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul "Stăpânul inelelor", publicat în 1954. Din raţiuni economice, cele trei producţii au fost deja filmate însă numai prima parte, a cărei premieră are loc zilele acestea, a trecvut de faza de post-producţie. Cel de-al doilea film al trilogiei "The Hobbit" va fi lansat în cinematografe pe 13 decembrie 2013, în timp ce cel de-al treilea este aşteptat în vara anului 2014.

×
Subiecte în articol: the hobbit the hobbit premiera