x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Atelierul de scenaristica "Secvenţe"

Atelierul de scenaristica "Secvenţe"

21 Aug 2012   •   16:27

Perioada de inscriere pentru Atelierul de scenaristica "Secvente' se prelungeste cu o saptamana, pana pe 27 august, ora 17:00, transmite Mediafax. Pe 10 septembrie, dupa analizarea scenariilor primite, vor fi cunoscute numele celor opt participanti selectati de Razvan Radulescu si Alex Baciu.

Cursantii isi vor putea imbunatatii scenariile cu ajutorul acestor doi tutori si apoi isi vor prezenta proiectele (lungmetraje) producatorilor autohtoni de film in cadrul unei sedinte de pitching. In plus, scenariul declarat castigator va fi cumparat de Saga Film cu 5.000 de euro.

Pe langa consultarile individuale cu Razvan Radulescu si Alex Baciu, datorita colaborarii cu TorinoFilmLab, in cadrul atelierului de scenaristica se vor desfasura cursuri intensive sustinute de Frantz Rodenkirchen, Gino Ventriglia si Marion Hänsel. Editia a doua a Atelierului "Secvente' se va intinde pe o perioada de sase luni (septembrie 2012 - martie 2013) si va fi impartita in trei sesiuni de lucru a cate patru zile, intre care se vor desfasura consultari online.

Atelierul se adreseaza tuturor celor care au idei originale, capabili sa le transpuna intr-un scenariu de lung metraj. Calitatea scenariilor, potentialul autorilor si diversitatea genurilor sunt criteriile care stau la baza selectionarii participantilor. Astfel, sunt incurajati sa se inscrie atat scenaristii cu experienta, cat si cei care se afla la inceputul carierei.

×