x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Brașovul găzduiește șase seri de Cinema în aer liber

Brașovul găzduiește șase seri de Cinema în aer liber

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Iul 2024   •   10:00
Brașovul găzduiește șase seri de Cinema în aer liber

Proiecțiile vor începe în fiecare seară la ora 21:30.

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber va poposi din nou în Brașov, între 23 și 28 iulie, aducând magia filmului în Parcul Nicolae Titulescu. Proiecțiile vor începe în fiecare seară la ora 21:30, iar selecția de filme include producții internaționale premiate și apreciate de critici, multe dintre acestea fiind în premieră în România. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

Pe lângă filmele de excepție, Caravana Metropolis va oferi un program divers de activități culturale. Pe 27 iulie, începând cu ora 20:30, Magicianul Teo va susține un spectacol de magie. Totodată, pe 27 și 28 iulie, de la ora 20:30, vor avea loc și ateliere de artă cinematografică iar cei curioși vor avea ocazia să descopere secretele cinematografiei.

Filmele din programul Caravanei Metropolis – cinema în aer liber de la Brașov sunt:

23 iulie – În premieră în România „The Promised Land” (Bastardul)

Regia: Nikolaj Arcel

Cu: Mads Mikkelsen, Amanda CollinSimon, Bennebjerg

Sinopsis: Povestea lui Ludvig Kahlen, care și-a urmărit visul de-o viață: Să facă ca sănătatea să-i aducă bogăție și onoare.

Printre cele mai notabile distincții se numără un premiu Silver Lion și o nominalizare la Venice Film Festival, trei premii la European Film Awards pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, și Cel mai bun actor, precum și trei premii și două nominalizări la Danish Film Awards (Robert Awards), inclusiv Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, și Cel mai bun actor în rol principal.

24 iulie – The Taste of Things  (Dragoste la foc mic)

Regia: Tran Anh Hung

Cu: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Jean-Marc Roulot

Sinopsis: Eugenie, o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația reciprocă s-au transformat într-o relație romantică. Legătura dintre ei dă naștere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii. Însă lui

Eugenie îi place libertatea și nu și-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.

A câștigat 7 premii și a fost nominalizat de 26 de ori la diferite festivaluri internaționale. Printre cele mai remarcabile se numără un premiu și o nominalizare la Cannes Film Festival, trei nominalizări la César Awards, un premiu la San Sebastian International Film Festival, și un premiu la Lumiere Awards France.

25 iulie – În premieră în România „Vincent doit mourir” (Vincent trebuie să moară!)

Regia: Stéphan Castang

Cu: Karim Leklou, Vimala Pons, Francois Chattot

Sinopsis: Povestea îl urmărește pe Vincent care se trezește atacat fără un motiv aparent peste noapte. Când fenomenul se intensifică, el trebuie să fugă și să-și schimbe complet modul de viață.

Filmul a obținut 7 premii și a fost nominalizat de 10 ori la nivel internațional. Printre cele mai importante distincții se numără o nominalizare la Cannes Film Festival, două premii și o nominalizare la Sitges – Catalonian International Film Festival, precum și nominalizări la César Awards.

26 iulie – În premieră în România „Crossing”

Regia: Levan Akin

Cu: Mzia Arabuli, Lucas Kankava, Deniz Dumanli

Sinopsis: Lia, o profesoară pensionară, a promis că își va găsi nepoata pierdută de mult, Tekla. Căutarea ei o duce la Istanbul, unde o întâlnește pe Evrim, un avocat care luptă pentru drepturile trans, iar Tekla începe să se simtă mai aproape ca niciodată.

Distins la Berlin Film Festival cu un premiu și a fost nominalizat de două ori.

27 iulie – În premieră în România „La Cocina”

Regia: Alfonso Ruizpalacio

Cu: Rooney Mara

Sinopsis: Urmărește viața în bucătăria unui restaurant din New York, unde culturile din întreaga lume se amestecă în timpul goanei de la prânz.

Nominalizat la Berlin International Film Festival.

28 iulie – În premieră în România „Fox & Hare Save the Forest” (animație, subtitrat)

Regia: Mascha Halberstad

Cu: Teresa Gallagher, Sarah Madigan, Jamie Quinn

Sinopsis: Se concentrează pe aventurile lui Fox și Hare, cei mai buni prieteni care sunt înconjurați de o grămadă care au devenit ca o familie. Într-o zi, ei află că Owl a dispărut și pornesc într-o călătorie pentru a-l găsi.

Nominalizat la Berlin International Film Festival.

Caravana Metropolis – cinema în aer liber vine cu echipamente de proiecție de foarte bună calitate – un proiector digital mobil de 18 300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², oferind experiențe de film la nivelul celor mai prestigioase săli de cinema din Europa, într-un efort susținut pornit din dragoste pentru cinematografie și pentru cinefili.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×