x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cătălin Netzer, peliculă cu 1.500 de figuranţi

Cătălin Netzer, peliculă cu 1.500 de figuranţi

17 Mar 2016   •   21:01
Cătălin Netzer, peliculă cu 1.500 de figuranţi

Regizorul Cătălin Netzer, distins cu Ursul de Aur pentru filmul “Poziţia copilului” a început filmările pentru cel de-al patrulea lungmetraj al carierei sale, “Ana, mon amour”.

Filmul este o analiză detaliată a unei relaţii de cuplu care îşi propune să invite spectatorii la introspecţie şi să-şi evalueze cu această ocazie propriile lor relaţii.

Filmările pentru “Ana, mon amour” au început pe 10 martie şi se vor întinde până pe 10 mai. Actorii principali sunt Mircea Postelnicu şi Diana Cavalioti, iar printre actorii din roluri secundare se numără Adrian Titieni, Vlad Ivanov, Igor Caraş Romagnov, Tania Popa, Ionuţ Caraş, Ioana Floră, Vasile Muraru şi Carmen Tănase.

Producţia necesită o desfăşurare de forţe considerabilă pentru un film românesc: locaţii dificile, machiaj special şi foarte multă figuraţie.

De altfel, încă din prima zi de filmare, care a avut loc în Târgovişte, echipa de producţie a făcut un casting pentru 1.500 de figuranţi. Scenariul este o adaptare după romanul “Luminita, mon amour” al lui Cezar Paul Bădescu.

Cătălin Netzer a regizat filmele de lungmetraj „Maria“ (2003), „Medalia de onoare“ (2009) şi „Pozitia Copilului“ (2013). „Pozitia Copilului“ a devenit cel mai popular film românesc din ultimul deceniu, terminându-şi circuitul din cinematografe cu 117.000 de bilete vândute.

×