x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Câţi bani cheltuie şi ce eforturi fac vedetele de la Hollywood pentru premiile Oscar

Câţi bani cheltuie şi ce eforturi fac vedetele de la Hollywood pentru premiile Oscar

24 Feb 2016   •   18:58
Câţi bani cheltuie şi ce eforturi fac vedetele de la Hollywood pentru premiile Oscar

Regimuri draconice, probe până în ultima clipă şi uneori botox - poate vedetele de cinema sunt mai dăruite genetic decât oamenii obişnuiţi, însă au nevoie de săptămâni întregi de pregătiri, de o cohortă de profesionişti şi un buget colosal ca să strălucească pe covorul roşu, scrie marţi 7sur7.be, preluând un articol de pe AFP.

A purta rochia potrivită la una dintre cele mai mediatizate gale ale anului poate îmbunătăţi imaginea şi cariera. Cea creată special de Prada pentru Lupita Nyong'o la premiile Oscar din 2014, cu ajutorul stilistei Micaela Erlanger, a făcut din actriţă o icoană a modei, deschizându-i calea unor importante contracte publicitare.

Invers, o rochie nepotrivită poate fi ridiculizată pe internet. Campania pentru sezonul premiilor hollywoodiene înseamnă apariţii la televiziune, fără a mai vorbi de gale şi ceremonii. "Acest lucru înseamnă peste 20 de ţinute", spune Petra Flannery, creatoare de modă care le are drept cliente, printre altele, pe Claire Danes sau Amy Adams.

Pentru covorul roşu, "mă asigur că ţinuta arată bine în fotografii, nu este suficient să vină bine", afirmă Penny Lovell, care a lucrat cu Rose Byrne şi Taylor Schilling. Pentru ca un creator să realizeze ţinuta ideală, "trebuie să înceapă din noiembrie", adaugă ea, spunând că sunt necesare între două şi patru probe pentru ca rochia să vină perfect. În acest sens menţionează rochia galbenă aleasă de John Galliano (Dior) pentru Nicole Kidman în 1997 ca una dintre cele mai legendare văzute vreodată la premiile Oscar.

Preţurile pentru care stiliştii îşi oferă serviciile vedetelor sunt ţinute secrete cu mare grijă, însă, potrivit presei mondene americane, ele ar varia între 1.500 şi 6.000 de dolari pe zi.

Pentru a avea silueta de vis în ziua Z, vedetele trec de la o nutriţie atent supravegheată la regimuri alimentare draconice. Cu şase săptămâni înainte de apariţia pe covorul roşu, "trebuie abandonate feculentele, reduse cantităţile şi să se consume mai ales proteine şi legume. Pui, salată, somon, sparanghel", recomandă cel care a pregătit-o pe Jennifer Garner.

Alcoolul şi deserturile sunt strict interzise. Vedetele ştiu că urmează să fie fotografiate din toate unghiurile, iar antrenorii lor sunt extrem de intransigenţi. "Vreau să le văd transpirând, abia să mai răsufle", spune Valerie Waters.

Majoritatea starurilor se antrenează tot anul, însă antrenoarea îşi aminteşte de Courtney Love, care a venit la ea când a fost nominalizată la Golden Globes. "Nu făcuse niciodată gimnastică şi aveam trei săptămâni. La sfârşit a fost strălucitoare", afirmă Waters, care este plătită cu 250-350 de dolari pe oră.

În niciun caz nu trebuie ca înainte de a păşi pe covorul roşu vedetele să recurgă la liftinguri sau operaţii ale sânilor, care lasă hematoame şi cicatrici câteva săptămâni. Starurile se mulţumesc cu tratamente cosmetice uşoare: injecţii pentru a avea buzele cărnoase sau pentru a estompa ridurile, botox, etc.

"Vreau ca ele să arate tinere şi proaspete, fără prea multe intervenţii, ca să poată zâmbi şi să nu pară rigide", a declarat pentru AFP medicul de chirurgie estetică Ashkan Ghavami, prin cabinetul căruia a trecut şi Iggy Azalea. O injecţie costă între 500 şi 2.000 de dolari.

În afara unor eventuale peelinguri chimice, pentru a avea un ten strălucitor în ziua cea mare, vedetele recurg la exfolieri, tonifieri şi "împănări" realizate de experţi. Salonul lui Tracie Martyn este extrem de căutat în preajma ceremoniilor cinematografice pentru "Red Carpet facial" (circa 600 de dolari), fiind lăudat de Kate Winslet şi Susan Sarandon. Oscarul tratamentului extravagant îi revine însă, potrivit presei mondene, actriţei Mila Kunis, care a recurs la o îngrijire cosmetică a feţei pe bază de pietre preţioase pentru Golden Globes din 2011, plătind 7.000 de dolari.

"O campanie pentru Oscaruri durează, ca şi una de prezidenţiale", spune Sabrina Bedrani, expertă în machiaj, care a lucrat cu Felicity Jones şi Julianne Moore. Înaintea fiecărei apariţii, machiorii sunt prezenţi, aplicând pudră, umbre şi roşu de obraz.

David Zyla, autor şi stilist premiat la Emmy Awards, a declarat pentru AFP că experţii în machiaj şi hair-stiliştii celebrităţilor primesc între 1.500 şi 4.000 de dolari pe zi (în afara cazului în care o mare firmă sponsorizează totul): "Crearea strălucirii hollywoodiene nu este apanajul unei singure persoane. În afară de stilişti, agenţi, manageri, mame şi cei mai buni prieteni, chiar şi directorii studiourilor îşi dau cu părerea!", a încheiat el, citat de 7sur7.be.AGERPRES

×