x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film China datorează milioane de dolari restanţe studiourilor de la Hollywood

China datorează milioane de dolari restanţe studiourilor de la Hollywood

30 Iul 2013   •   23:33
China datorează milioane de dolari restanţe studiourilor de la Hollywood

China a încetat să plătească studiourilor de la Hollywood cota lor din încasările locale pentru filmele acestora, în plin conflict cu privire la introducerea unei noi taxe pe beneficii, respinsă de studiouri, a informat marţi presa de specialitate din SUA, citată de agerpres.ro.

Întârzierile se ridică la mai multe zeci de milioane de dolari, potrivit The Hollywood Reporter, şi sunt afectate în principal cele şase mari studiouri americane, şi anume Disney, Warner, Universal, Paramount, Fox şi Sony. 

Conform calculelor efectuate de revista amintită, autorităţile chineze, prin intermediul China Film Group, ar datora peste 31 de milioane de dolari studioului Warner pentru "Man of Steel", 23 de milioane celor de la Sony pentru "Skyfall" şi 23 de milioane celor de la Fox pentru "Life of Pi".

Plăţile au încetat când studiourile s-au revoltat, la începutul anului, împotriva introducerii de către autorităţile chineze a unei noi taxe de 2% asupra beneficiilor.

Motion Picture Association of America (MPAA), care reprezintă interesele studiourilor, negociază în prezent cu autorităţile de la Beijing pentru a stabili cine trebuie să plătească această nouă taxă.

Conflictul nu ar trebui să determine studiourile să interzică trimiterea în China a producţiilor lor, deoarece piaţa chineză a filmului este cea mai dinamică din lume, iar studiourile îşi dublează eforturile pentru a pătrunde acolo, în pofida a numeroase piedici.

Anul trecut, un acord prezentat ca istoric de Statele Unite a relaxat într-o oarecare măsură condiţiile de exploatare a filmelor americane în China.

Potrivit termenilor acestui acord, numărul anual de filme americane ce pot fi distribuite în China s-a majorat la 34, faţă de 20 înainte, iar cota pentru studiouri din încasări a fost stabilită la 25%, faţă de 13%-17% anterior. 

×
Subiecte în articol: Hollywood