x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cinema în aer liber: Caravana Metropolis vine în Parcul Tineretului din Capitală!

Cinema în aer liber: Caravana Metropolis vine în Parcul Tineretului din Capitală!

de Sebastian S. Eduard    |    21 Iul 2013   •   16:43
Cinema în aer liber:  Caravana Metropolis  vine în Parcul Tineretului din Capitală!

După succesul înregistrat anul trecut, cu peste 80.000 de spectatori în 7 oraşe, după numărul record de spectatori înregistrat anul acesta la Braşov şi Sibiu, Caravana Metropolis ajunge la Bucureşti, unde va poposi timp de 4 săptămâni în Parcul Tineretului. Intrarea este liberă.

În perioada 23 iulie – 18 august, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21:30, Asociaţia Culturală Metropolis îi invită pe bucureşteni la proiecţii de film în aer liber. Filmele alese sunt atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, premiate la festivaluri internaţionale de film şi împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis.

Prin evenimentul Cinema în aer liber, Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Printre producţiile care vor fi proiectate se numără: “În Casă” (nominalizat la Cesar şi Goya), “Poziţia copilului” (Ursul de Aur la Berlin), “Născut a doua oară”, “Superstar” (în competiţie la Veneţia), “O afacere regală” (nominalizat la Oscar şi Globul de Aur), etc.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², şi un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul bucureştean se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de filme în avanpremieră naţională, filme recunoscute internaţional pentru valoarea lor cinematografică şi pentru succesul la public.

Iata programul primei saptamani, 23 – 28 iulie:
 
1.    In Casa (Dans la maison) - marti, 23 iulie, ora 21:30 - Nominalizat la Cesar si Goya, premiat la Toronto si San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevarata a unui baiat de 16 ani, ce patrunde in casa unui coleg de scoala despre care incepe sa scrie eseuri pentru ora de literatura. Intervenţiile baiatului vor declanşa o serie de intamplari scapate de sub control.
2.    Pozitia copilului – miercuri, 24 iulie, ora 21:30 – cel mai de succes film romanesc de anul acesta, in regia lui Calin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.
3.    Nascut a doua oara (Twice Born) – joi, 25 iulie, ora 21:30 - in regia lui Sergio Castellitto, prezentat in avanpremiera in Romania, filmul a fost selecţionat la Toronto si este o frumoasa poveste de dragoste ce ii are ca protagonisti pe Penelope Cruz si pe Emile Hirsch (Into the Wild).
4.    Superstar – vineri, 26 iulie, ora 21:30 – Prezentat de asemenea in avanpremiera in Romania, filmul a facut parte din competitia Festivalului International de Film de la Venetia si spune povestea unui barbat obisnuit, care descopera intr-o zi ca a devenit extrem de faimos.
5.     O afacere regala (A Royal Affair) – sambata, 27 iulie, ora 21:30 - Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevarata a unui om obişnuit care caştiga inima reginei şi porneşte o revoluţie.
6.    Aventuri sub clar de luna (Moonrise Kingdom) – duminica, 28 iulie, ora 21:30 – In avanpremiera in Romania, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray si Edward Norton in rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, in competitie la Cannes 2012.

×