x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Concertul" lui Radu Mihăileanu, în festival, la Strasbourg

"Concertul" lui Radu Mihăileanu, în festival, la Strasbourg

de Anca Nicoleanu    |    07 Oct 2010   •   00:00

Filmul "Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, va fi prezentat la Festivalul "Etoiles et Toiles du Cinéma Européen", dedicat moştenirii cinematografice europene şi organizat de Consiliul Europei la Cinéma Odyssée din Strasbourg, în perioada 6-26 octombrie, informează organizatorii, citaţi de Mediafax.
Aflat la cea de-a 11-a ediţie, festivalul include 10 lungmetraje, printre care şi un film pentru copii, realizate cu fonduri Eurimages - fondul de sprijinire a coproducţiei, distribuţiei şi exploatării de opere cinematografice europene, instituit de Consiliul Europei în 1988. Juriul va acorda două premii - unul pentru creaţie artistică şi celălalt pentru cea mai bună operă în domeniul drepturilor omului -, ce vor fi înmânate la gala de închidere de preşedintele Eurimages, Jobst Plob.
Echipa filmului "Concertul/ Le Concert" - o coproducţie Franţa/ România/ Italia/ Belgia, care a avut premiera românească la 20 noiembrie 2009 - a primit două premii César, pentru sunet şi pentru cea mai bună coloană sonoră.

×
Subiecte în articol: film