x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film De joi, cinema în aer liber: Caravana Metropolis

De joi, cinema în aer liber: Caravana Metropolis

de Sebastian S. Eduard    |    03 Iun 2014   •   18:23
De joi, cinema în aer liber: Caravana Metropolis
Sursa foto: Martin Scali

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber debutează vara aceasta, în premieră, la Teatrul de Vară din Târgu Mureş, în perioada 5 - 8 iunie. De joi până duminică, de la ora 21:30, târgumureşenii sunt primii norocoşi care vor putea viziona cele mai aclamate filme europene şi de autor din ultimul an. În plus, vor gusta din selecţia de filme proiectate în premieră naţională.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de cinci filme de succes, premiate la importante festivaluri internaţionale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care “La Grande Bellezza”, “The Grand Budapest Hotel” şi “Borgman”.

Joi, 5 iunie, de la 21:30, va fi proiectată, în premieră naţională, animaţia franceză de lungmetraj “Tante Hilda!”, o fabulă cu morală ecologică, desenată exclusiv de mână, distinsă cu Premiului Publicului la European Film Awards şi aflată în competiţie în secţiunea Generation Kplus la Berlinale 2014. În propria grădină botanică, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conservă mii de plante din întreaga lume, multe care sunt pe cale de dispariþie. Între timp, datorită unei noi cereale create în laborator de o mare corporaþie, haosul pune stăpânire pe lumea de afară.

Acesta este numai începutul Caravanei Metropolis, care va trece prin zece oraşe din ţară. După Târgul Mureş, până la 14 septembrie, caravana va mai poposi în oraşele: Braşov, Hunedoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti.




×