x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film “Despre oameni şi melci", cei mai mulţi spectatori în 2012

“Despre oameni şi melci", cei mai mulţi spectatori în 2012

de Sebastian S. Eduard    |    03 Ian 2013   •   08:17
“Despre oameni şi melci", cei mai mulţi spectatori în 2012

"Despre oameni şi melci" este filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori în 2012, potrivit estimărilor realizate de Asociaţia Film România; pelicula semnată de Tudor Giurgiu a avut anul acesta 64.000 de spectatori şi încasări de 6.981.473 de lei. Dealtfel,     Tudor Giurgiu se mai poate lăuda cu o performanţă anul acesta, fiind câştigătorul premiului pentru cel mai bun scurtmetraj acordat, în decembrie, de Academia de Film Europeană, pentru "Superman, Spiderman sau Batman".

Pe locul al doilea în clasamentul filmelor în funcţie de numărul de spectatori se află comedia romantică semnată de Iura Luncaşu - "Minte-mă frumos", care a avut 55.700 de spectatori şi încasări de 957.000 de lei. Dealtfel, "Minte-mă frumos" a fost filmul românesc care a înregistrat cele mai mari încasări în 2012.

Pe poziţia a treia în topul spectatorilor s-a clasat cel mai premiat film românesc de anul acesta, "După dealuri" de Cristian Mungiu, titlu care se află, de altfel, pe lista scurtă de nouă filme din care vor fi alese nominalizările la Oscarul la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină". Filmul lui Mungiu a adus 55.000 de spectatori în cinematografele româneşti şi a avut încasări de 459.000 de lei. Lungmetrajul "După dealuri" a fost dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. Premiului pentru scenariu obţinut de Cristian Mungiu - recompensat cu premiul Palme d'Or în 2007, pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" - i s-a alăturat premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo Cristinei Flutur şi Cosminei Stratan.

×