x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Di Caprio, la spitalul 9

Di Caprio, la spitalul 9

27 Feb 2010   •   00:00
Di Caprio, la spitalul 9

Leonardo Di Caprio revine în cinemato­grafe cu un thriller care a făcut încasări importante în SUA, la lan­sare: peste 40 de mili­oane de dolari numai în primul week-end.

Filmul spune povestea unui executor al agenţiei federale de aplicare a legii - US Marshals, Teddy Daniels, care ajunge împreună cu partenerul său Chuck pe mica insulă Shutter, unde se află un ospiciu pentru tratarea condamnaţilor cu tulburări mentale.

Cei doi investighează evadarea unei criminale, dar nimic în acest ospiciu nu este ceea ce pare. Şi nici Teddy Daniels nu este. Se află acolo pentru a găsi o pacientă dispărută? Sau a fost trimis pentru a investiga zvonurile care denunţă practici extreme de tratare a bolnavilor?

5576-114745-shutterisland846360l.jpgPe măsură ce Teddy şi Chuck se apropie de adevăr, acesta este din ce în ce mai greu de surprins, iar cei doi încep să se teamă că nu vor mai părăsi niciodată Shutter Island. Pentru că cineva încearcă să-i facă să-şi piardă minţile...

"Trebuie să recunosc că Shutter Island a fost una dintre cele mai intense, tulburătoare experienţe de filmare pe care le-am avut atunci când am explorat lumea spitalelor de bolnavi mintali, aşa cum arătau atunci când erau considerate nu instituţii de îngrijire a sănătăţii, ci aziluri de nebuni", a declarat Di Caprio într-un interviu. "A fost cu adevărat foarte trauma­tic, şi nu spun adesea asta despre un film..."
5576-114746-redbaron_3d_lores.jpgNou pe DVD
Un film istoric, inspirat de realitate. Baronul Manfred von Richthofen este cel mai de temut şi respectat pilot al forţelor aeriene germane. Pentru el şi camarazii lui, luptele în aer sunt pri­vite ca evenimente sportive şi provocări tehnice. După ce se îndrăgosteşte de Kate, o superbă asistentă medicală, Manfred realizează că este folosit de mai-marii armatei pentru scopuri propagandiste. Prins între dezgustul pentru război şi responsabilitatea faţă de subalternii lui, von Richthofen decide să zboare din nou...

5576-114747-specialforces_3d_lores.jpg
Locotenent-colonelul Doug Harding şi trupa sa de Forţe Speciale sunt trimişi să salveze trei ostatice americane ţinute în captivitate de un lider fundamentalist şi de aparatul său opresiv, care au ocupat în forţă o mică ţară suverană. Acţiunea nu se desfăşoară conform planului, astfel că mulţi dintre luptători sunt luaţi prizonieri. În această situaţie, Harding trebuie să se bazeze pe experienţa sa îndelungată de combat şi pe intuiţie pentru a-şi salva oamenii şi pe cele trei femei, într-o situaţie contra-cro­nometru.

×
Subiecte în articol: film