x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Discovery Networks filmează un documentar despre incendiul din Colectiv

Discovery Networks filmează un documentar despre incendiul din Colectiv

27 Ian 2016   •   12:33
Discovery Networks filmează un documentar despre incendiul din Colectiv

Discovery Networks lucrează în România la realizarea unui documentar despre tragedia din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie şi în urma căruia au murit 63 de persoane, iar alte câteva zeci au fost rănite, informează un comunicat al companiei media transmis AGERPRES.

Documentarul va avea premiera în România pe Discovery Channel în această primăvară, iar difuzarea mesajelor comerciale va fi întreruptă pe toată durata difuzării, se mai arată în comunicatul citat.

Filmul îşi propune să prezinte în ordine cronologică faptele unanim recunoscute care s-au petrecut în noaptea respectivă în clubul bucureştean, evenimentele fiind relatate din perspectiva martorilor care au participat la ele.

"Ca povestitor apreciat şi urmărit la nivel mondial, este parte din misiunea Discovery să ofere telespectatorilor săi producţii relevante despre evenimente cu impact major la nivelul societăţii, mai ales atunci când există şi o componentă educativă. În acest caz, considerăm că povestea din Colectiv merită şi trebuie spusă, pentru a avea o imagine cât se poate de cuprinzătoare asupra faptelor petrecute în noaptea respectivă", declară Paul Welling, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA.

Potrivit acestuia, programul "va fi unul descriptiv şi se va concentra exclusiv pe filmul evenimentelor din 30 octombrie, încercând să ofere o perspectivă de ansamblu asupra tragediei".

"Ne dorim ca producţia să fie o radiografie obiectivă, bazată pe mărturiile celor prezenţi la faţa locului şi pe informaţiile confirmate deja de autorităţi", spune şeful diviziei regionale a reţelei Discovery.

Documentarul este comisionat de către Discovery Networks, prin producătorul executiv Charlotte Reid, unei echipe româneşti de producţie condusă de Mihai Predescu, un veteran al industriei de profil, cu mai bine de 20 de ani de experienţă în domeniul producţiei TV internaţionale. De asemenea, în calitate de consultant în cadrul proiectului va participa şi Nick Allder, expert internaţional în efecte speciale şi probleme ce ţin de siguranţă, multiplu premiat pentru producţii precum "Alien" (1979) sau "Al cincilea element" (1997).

×