x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Doliu la Hollywood. Actorul Bill Paxton a murit la vârsta de 61 de ani

Doliu la Hollywood. Actorul Bill Paxton a murit la vârsta de 61 de ani

26 Feb 2017   •   21:05
Doliu la Hollywood. Actorul Bill Paxton a murit la vârsta de 61 de ani

Actorul american Bill Paxton, care deţinut roluri în filme precum "Apollo 13", "Aliens" şi "Titanic", a murit la vârsta de 61 de ani în urma complicaţiilor suferite după o intervenţie chirurgicală pe cord, a anunţat duminică familia sa într-un comunicat, relatează Reuters, DPA şi AFP.

Paxton, care a jucat în zeci de filme în cariera sa de 40 de ani, a apărut recent în serialul HBO "Big Love", despre o familie mormonă poligamă, şi a deţinut un rol alături de Tom Cruise în filmul science-fiction "Edge of Tomorrow". De asemenea, Paxton a deţinut rolul principal în filmul "Twister" (1996), despre un grup de vânători de tornade.

Pentru rolul său din "Apollo 13" Paxton a câştigat în 1996 premiul Sindicatului actorilor americani alături de întreaga distribuţie a filmului.

El a fost nominalizat la trei Globuri de Aur pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "Big Love" şi pentru cel din miniserialul "A Bright Shining Lie".

Site-ul tmz.com, preluat de DPA, a scris că Paxton a murit în urma complicaţiilor apărute în urma unei intervenţii chirurgicale la inimă.

"Cu inimile grele împărtăşim informaţia că Bill Paxton a murit din cauza complicaţiilor în urma unei intervenţii chirurgicale", a precizat un reprezentant al familiei într-un comunicat.

"'Soţ şi tată devotat, Bill şi-a început cariera la Hollywood lucrând la filme în departamentul artistic, înainte de o carieră ilustră de patru decenii ca actor şi regizor prolific şi apreciat", a mai menţionat familia sa.

"Pasiunea lui Bill pentru arte a fost simţită de toţi cei care-l cunoşteau, iar căldura şi energia lui neobosită sunt de necontestat", se mai menţionează în comunicatul citat.



Bill Paxton era căsătorit cu Louise Newberry, cu care avea doi copii, James şi Lydia.

Colegii de breaslă Elijah Wood şi Jamie Lee Curtis şi-au exprimat regretul pe Twitter la auzul veştii acestui deces. "Ce om minunat, cald şi amabil. Sunt atât de trist să aud despre decesul lui Bill Paxton", a postat Wood. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Bill Paxton