x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Două filme de la Berlin 2014 vin în România

Două filme de la Berlin 2014 vin în România

de Sebastian S. Eduard    |    05 Feb 2014   •   15:54
Două filme de la Berlin 2014 vin în România

Independenţa Film va aduce în România două dintre filmele participante la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, care începe joia aceasta: lungmetrajele “In Order of Disappearance”, cu Stellan Skarsgard, prezentat în Competiţia oficială şi “Dans la cour”, cu Catherine Deneuve, în afara competiţiei. Ajuns la a a 64-a ediţie, binecunoscutul festival se va desfăşura în intervalul 06 - 16 februarie 2014.

“In Order of Disappearance” este o comedie neagră & thriller norvegian cu Stellan Skarsgard (Nymphomaniac, Melancholia) şi Bruno Ganz. Filmul spune povestea unui şofer de camion care ajunge peste noapte un fel de erou justiţiar necunoscut. Regia este semnată de Hans Petter Moland.

“Dans la cour / In the Courtyard” va fi proiectat în afara competiţiei şi este o dramă franţuzească în regia lui Pierre Salvadori. Actorii principali sunt Catherine Deneuve şi Gustave Kervern. Povestea acestei comedii are loc în curtea unei case din Paris. Ajungem să-i cunoaştem pe chiriaşii clădirii prin intermediul noului portar, Antoine. Printre aceştia se numără un hoţ de biciclete care este în acelaşi timp şi dealer de droguri, sau un chiriaş maniac cu ordinea şi curăţenia, genul obsesiv-compulsiv. La ultimul etaj locuieşte Mathilde, proaspăt pensionată, care acum încearcă să-şi găsească liniştea alături de soţul ei. În pereţii clădirii apare la un moment dat o fisură, despre care se crede că va afecta integritatea întregii clădiri, iar această fisură este folosită de regizor pe post de metaforă: punctul slab, fisura care apare în viaţa oricui.


×