x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Dr House, boxul şi psihiatrul

Dr House, boxul şi psihiatrul

de Magda Marincovici    |    01 Mai 2012   •   18:30

James Hugh Calum Laurie sau Dr. House. Nu intamplator Hugh a jucat rolul principal in serialul Dr. House. Nascut la 11 iunie 1959 la Oxford, Hugh este mezinul unei familii cu patru copii. Tatal lui, Ran Laurie, a fost medic, si mama, Patricia Laidlaw, casnica. Hugh recunoaste ca a fost intr-un continuu conflict cu mama lui.

Cred ca personalitatea mea foarte independenta a creat mari probleme parintilor mei. Si acum cred ca este mai bine sa fii singur decat intr-o companie dificila, marturiseste actorul. Hugh a acceptat rolul lui Dr. House tocmai pentru a aduce un omagiu tatalui lui care era exact la polul opus, respectiv politicos, calm si foarte generos. “Dar cred ca i-ar fi placut acest serial, deoarece ca si House, el credea ca stiinta si logica guverneaza medicina'.

Hugh a fost convins ca serialul va fi un esec, motiv pentru care actorul s-a mutat la un hotel in Los Angeles pentru a-i fi cat mai usor sa-si faca valizele sa plece in Anglia. Actorul reuseste sa se vindece de angoase si stres facand box si cantand la pian. “Boxul ramane pentru mine un excelent mod de a scapa de energiile negative'. Foarte discret in viata privata, Hugh marturiseste ca, periodic, consulta un psihiatru pentru a-si reface moralul. Hugh detesta conversatiile in avion.

El spune ca i se face pielea de gaina cand urca in avion. Si de aproape 10 ani de cand face tur-retur Los Angeles – Londra pentru a-si vedea sotia (Joanne Green cu care s-a casatorit in 1989) si copiii (Charlie, 24 de ani, William, 21 de ani si Rebecca, 19 ani) are aceeasi senzatie.

×