x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Elveţia nu-l va extrăda pe Polanski până când procesul din SUA nu va fi încheiat

Elveţia nu-l va extrăda pe Polanski până când procesul din SUA nu va fi încheiat

13 Feb 2010   •   00:00

Autorităţile eleveţiene nu-l vor extrăda pe Roman Polanski în SUA până când instanţa din Los Angeles care judecă acest caz nu se va pronunţa definitiv, fără cale de apel, cu privire la eventualitatea ca regizorul să fie închis pentru faptul că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani în urmă cu mai bine de 30 de ani, informează Associated Press.



Conform Ministerului helvet al Justiţiei, nu are nici un sens ca regizorul să fie scos din cabana sa din Alpi, de la Gstaad, unde se află în arest la domiciliu, pentru a fi extrădat în SUA, de unde să fie eliberat în cazul în care va câştiga în instanţă, în procesul în care este oricum judecat în absenţă.

Avocaţii lui Roman Polanski îşi bazează în prezent apărarea pe faptul că regizorul şi-a executat sentinţa de închisoare încă din 1978, când a fost ţinut timp de 42 de zile la un centru de detenţie californian. Instanţa din Los Angeles a respins acest argument, însă avocaţii lui Polanski au anunţat că vor face apel.

"Atât timp cât această problemă este încă în discuţie, de ce ar trebui să-l extrădăm? Atât timp cât întrebările încă persistă, nu putem decât să aşteptăm pentru că decizia noastră se bazează pe răspunsul la aceste întrebări, "a comentat un oficial elveţian, citat de Agerpres.

În acest timp, ultimul film semnat de Roman Polanski, "The Ghost Writer", a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Berlin, în absenţa celebrului regizo

×
Subiecte în articol: film