x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Emma Thompson și Keira Knightley, distinse cu titlul de Dame de regina Elisabeta a II-a

Emma Thompson și Keira Knightley, distinse cu titlul de Dame de regina Elisabeta a II-a

09 Iun 2018   •   13:00
Emma Thompson și Keira Knightley, distinse cu titlul de Dame de regina Elisabeta a II-a

Actriţele britanice Emma Thompson şi Keira Knightley fac parte dintre cele 1.057 de personalităţi care au fost distinse de regina Elisabeta a II-a, conform listei publicate vineri cu ocazia aniversării sale, care nu cuprinde totuşi nicio persoană care a intervenit în incendiul devastator de la turnul Grenfell, relatează AFP. 

Emma Thompson, 59 de ani, câştigătoare a unui premiu Oscar pentru rolul său din filmul 'Howards End', a primit titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru serviciile sale adus artei dramatice, la fel ca şi compatrioata sa, Keira Knightley, a cărei filmografie este foarte bogată deşi are doar 33 de ani. 

Pe plan literar, scriitorul britanic de origine japoneză Kazuo Ishiguro, laureat la premiului Nobel pentru Literatură, a fost distins cu titlul de cavaler. 

Regina a distins şi numeroşi oameni simpli care şi-au consacrat timpul operelor de binefacere sau care au ajutat comunitatea. Nu a figurat însă nicio persoană care a intervenit în combaterea incendiului din clădirea Grenfell, care a provocat moartea a 71 de oameni printre care şi un bebeluş, la 14 iunie 2017 la Londra, o tragedie care a emoţionat profund ţara. 

După valul de atentate care a zgudui Marea Britanie în 2017, fostul şef pentru operaţiuni antiteroriste Mark Rowley din cadrul poliţiei londoneze a fost ridicat la gradul de cavaler, în timp ce miliardarul Jim Ratcliffe, directorul general al companiei chimice elveţiene Ineos, şi Jo Malone, creator al parfumurilor de lux cu acelaşi nume, au fost distinşi pentru serviciile lor aduse economiei britanice. 

Aceste distincţii regale sunt acordate de două ori pe an, de Anul Nou şi cu ocazia aniversării oficiale a reginei care se sărbătoreşte în luna iunie, deşi Elisabetei a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926.

AGERPRES

×