x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Ennio Morricone va primi statueta Golden Globe, sâmbătă, la Roma

Ennio Morricone va primi statueta Golden Globe, sâmbătă, la Roma

29 Ian 2016   •   18:26
Ennio Morricone va primi statueta Golden Globe, sâmbătă, la Roma

Compozitorul italian de muzică de film Ennio Morricone va primi sâmbătă, la Roma, statueta Golden Globe acordată pentru coloana sonoră a filmului "The Hateful Eight", pe care regizorul Quentin Tarantino a luat-o în locul său, relatează vineri AFP.

Maestrul de 87 de ani, care nu s-a putut deplasa în 10 ianuarie la Los Angeles pentru a-şi primi premiul, va intra în posesia statuetei care îi va fi înmânată de către Lorenzo Soria, preşedinte al Asociaţiei presei străine de la Hollywood (HFPA), organizatoare a Golden Globes. Va fi prima oară că o astfel de ceremonie se va desfăşura în afara Hollywoodului, precizează vineri, într-un comunicat, firma de bijuterii Bulgari, care va găzdui evenimentul în clădirea sa de pe via Condotti.

Este al treilea Golden Globe pentru Ennio Morricone, după cele primite pentru muzica din "Povestea pianistului de pe ocean" (1998) şi din "Misiunea" (1986). Cu această ocazie, Giuseppe Tornatore, câştigător al unui Oscar la categoria ''Cel mai bun film străin'' pentru "Cinema Paradiso", va vorbi despre documentarul pe care îl realizează despre compozitor, intitulat "The Glance of Music".

Quentin Tarantino şi Ennio Morricone au prezentat joi seară publicului roman "The Hateful Eight", în prezenţa actorilor Kurt Russell şi Michael Madsen. Filmul, un omagiu adus peliculelor western ale lui Sergio Leone la majoritatea cărora colona sonoră a fost compusă de Morricone, a fost selectat la Oscar, la categoria ''Cea mai bună muzică''.

Ennio Morricone, care a compus de-a lungul lungii sale cariere muzica la peste 500 de filme şi seriale, a primit în 2007 un Oscar pentru întreaga activitate. A intrat în lumea muzicii de tânăr, cântând la trompetă alături de tatăl său, în anii 1930. După studii muzicale în capitala Italiei, a compus cântece pop de succes, debutând apoi în film, în anii 1960, în perioada de vârf a cinematografiei italiene. Recent a început un turneu muzical, pentru a marca 60 de ani de prezenţă în industria muzicală. Turneul cuprinde, printre altele, concerte la Londra în luna februarie şi la Palatul Congreselor din Paris, în 27 şi 28 mai.

×
Subiecte în articol: ennio morricone golden globe