x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Eroii de la Antipozi

Eroii de la Antipozi

de Adriana Vaduva    |    14 Apr 2011   •   19:05
Eroii de la Antipozi
Sursa foto: Tim Wimborne/Reuters

161232-03-11tv-41.jpgCe au în comun Cate Blanchett, Russell Crowe, Peta Willson, Dominic Purcell, Nicole Kidman, Geoffrey Rush sau Olivia Newton-John? Sunt din Australia. Unii dintre ei nu mai apar aşa de des în lumina reflectoarelor hollywoodiene. N-avem însă motive de îngrijorare, noul val de „eroi” de la Antipozi e pregătit să ne cucerească.

Începem cu Sam Worthington. Deşi mai jucase până atunci în mai multe filme şi seriale, Worthington obţinând chiar premii în Australia, în Cetatea Filmului a început să fie mai cunoscut după rolul Jake Sully din Avatar. De altfel, Cameron însuşi l-a recomandat pentru rolul Marcus Wright din „Terminator: Salvation”.

Deşi „adoptat” de Australia, galezul Andy Whitfield ne-a cucerit în rolul titular din serialul HBO „Spartacus: Nisip însângerat”. Din cauza problemelor de sănătate pe care le are Whitfield, producătorii serialului au fost nevoiţi să pregătească nu sezonul doi, ci un prequel, adică povestea dedinaintea sosirii în Capua. Aşa că a intrat în atenţia pu­blicului un alt australian, Dustin Clare. Cum Whitfield a anunţat că nu va mai putea continua, producătorii serialului au găsit un înlocuitor. Ghiciţi de unde? Din Australia, evident. Liam McIntyre va fi următorul Spartacus. Pe McIntyre l-aţi putut vedea în miniseria HBO „Pacific”.

Nici la categoria actriţe, australienii nu stau rău. Abbie Cornish a colaborat cu actori precum Russell Crowe (A Good Year), Cate Blanchett şi Reese Witherspoon. Ea mai este cunoscută şi pentru rolurile importante din filmele „A Good Year”, „Elizabeth: The Golden Age” şi „Stop Loss”. Ca­ri­ba Heine, alias Phyllis din „Pacific”, a mai jucat în „O fiică mo­del: moartea Carolinei Buyrne” sau „H2O – Adaugă apă”. Melissa George, o actriţă de 34 de ani, a jucat în „L.A. Confidential”, în 2003, însă rolul ei de notorietate este Dr. Sadie Harris din „Anatomia lui Grey”. Lista se poate continua cu Sophie Monk şi Phoebe Tonkin.

×
Subiecte în articol: film