x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Eu când vreau să fluier, fluier", în cinematografele româneşti

"Eu când vreau să fluier, fluier", în cinematografele româneşti

20 Ian 2010   •   00:00

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, care a fost selectat în competiţia oficială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (11-21 februarie), va avea premiera în cinematografele româneşti la sfârşitul lunii viitoare, informează producătorii români, Strada Film.



"Eu când vreau să fluier, fluier", lungmetrajul de debut al lui Florin Şerban, produs de Cătălin şi Daniel Mitulescu, concurează cu alte 25 de producţii internaţionale, printre care "The Ghost Writer" al lui Roman Polanski. Totodată, Martin Scorsese îşi va prezenta, în cadrul selecţiei oficiale, cea mai recentă producţie, "Shutter Island". Strada Film a produs şi scurtmetrajul "O zi bună de plajă", de Bogdan Mustaţă, care a câştigat Ursul de Aur în 2008.

"De când m-am apucat de scenariu cu Florin, proiectul a mers foarte bine", spune coscenaristul şi producătorul lungmetrajului, Cătălin Mitulescu. "Filmul e foarte puternic. O să vă surprindă. Competiţia la Berlin e cel mai bun lucru care i se putea întâmpla pentru a fi lansat", adaugă el. Filmul spune povestea lui Silviu (George Piştereanu), care, după patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, el primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă după mult timp petrecut în Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii şi decide că, din acel moment, i se poate întâmpla orice. "«Eu când vreau să fluier, fluier» este un film despre adolescenţă şi dragoste", spune regizorul Florin Şerban. "Este povestea unui puşti aflat într-o situaţie-limită, un puşti care vrea să iubească, vrea să îşi facă datoria", adaugă acesta. Florin Şerban, care debutează astfel în lungmetraj, a studiat regia de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) şi la Columbia University, New York.

O coproducţie Strada Film şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, "Eu când vreau să fluier, fluier" este scris de Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban pe baza unei piese de Andreea Vălean şi este reprezentat pe plan internaţional de Celluloid Dreams.

România este prezentă la Berlinală cu lungmetrajele "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, şi cu două scurtmetraje, "Derby", de Paul Negoescu, şi "Colivia", de Adrian Sitaru.

×
Subiecte în articol: film