x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Eu când vreau să fluier, fluier", încă o nominalizare

"Eu când vreau să fluier, fluier", încă o nominalizare

13 Oct 2010   •   00:00

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, este no­minalizat la premiul de debut al Aca­demiei de Film Europene - EFA Discovery Award, informează Mediafax.

Câştigătorul va fi stabilit în urma votului celor 2.300 de membri ai Academiei de Film Europene şi va fi anunţat la gala de premiere, care va avea loc la Tallinn, în Estonia, la 4 decembrie.

Anul acesta, nominalizările au fost făcute de un juriu format din Els Vandevorst (Olanda), Pierre-Henri Deleau (Franţa), Jacob Neiien­dam (Danemarca), Alin Tasciyan (Turcia) şi Mariola Wiktor (Polonia). În total, cinci filme au fost nominalizate la premiul de debut oferit de EFA. Astfel, pe lângă pelicula românească, în cursa pentru această distincţie sunt filmele "La Doppia Ora", de Giuseppe Ca­po­tondi (Italia), "Die Fremde", de Feo Aladag (Germania), "Le­ba­non", de Samuel Maoz (Israel/ Germania/ Franţa), şi "Nothing Perso­nal", de Urszula Antoniak (Olanda/ Irlanda).

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" este propunerea României la premiile Oscar 2011.

×
Subiecte în articol: film