x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festivalul de Film de la Mediaş, la a II ediţie

Festivalul de Film de la Mediaş, la a II ediţie

02 Aug 2012   •   16:07
Festivalul de Film de la Mediaş, la a II ediţie

Medias Central European Film Festival (MECEFF), al carui presedinte este regizorul Radu Gabrea, se va desfasura in perioada 2-8 septembrie. Dupa succesul primei editii, care a avut loc in 2011, evenimentul va reunii un numar impresionant de filme, in concurs si in afara acestuia.

Festivalul este consacrat cinematografiilor statelor vecine cu Romania si ale altor state central-europene. Vor fi prezentate peste 40 de lungmetraje, scurtmetraje si documentare.

In competitie au intrat sapte filme - castigatoare ale premiilor nationale anuale acordate de fiecare dintre tarile participante: Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Romania, Polonia si Slovenia. Din tara noastra este selectata productia "Crulic - Drumul spre dincolo', un documentar animat scris si regizat de Anca Damian.

De asemenea, vor fi pelicule importante si in afara competitiei. MECEFF 2012 propune si o serie de evenimente speciale: un portret al scenaristului Rasvan Popescu, un program special dedicat regizorului si scenaristului georgian Serghei Parajanov, o selectie a presedintelui festivalului, Radu Gabrea, dar si un program axat pe tara invitata a acestei editii - SUA, avandu-i in vedere pe artistii romani, printre care Jean Negulesco, Edward G. Robinson, nume sonore la Hollywood.

×