x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Film şi Artă Culinară, a doua ediţie

Film şi Artă Culinară, a doua ediţie

26 Iul 2011   •   21:00

Editia a II-a a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara se va desfasura in perioada 18-27 august, in Portul Cultural Cetate, si va avea ca tema Dunarea. Festivalul din Portul Cultural Cetate (judetul Dolj) va pastra si in acest an reteta verificata cu ocazia primei editii, inlocuind insa ingredientele balcanice cu cele dunarene.

Astfel, fiecare din cele zece zile ale festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina.

In trei locatii diferite vor fi proiectate pelicule din tara care devine "subiectul zilei", iar la mesele luate in comun, invitatii – producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti – vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva. Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, vor fi proiectate – in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului s pelicule de arhiva legate de Dunare. Pe de alta parte, intre 2 si 4 septembrie, Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

×