x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film VIDEO - Fimul de animație Coco, debutează pe primul loc în box-office-ul american

VIDEO - Fimul de animație Coco, debutează pe primul loc în box-office-ul american

27 Noi 2017   •   20:50
VIDEO - Fimul de animație Coco, debutează pe primul loc în box-office-ul american
Sursa foto: Pixar

"Coco" sau aventurile unui tânăr muzician în Tărâmul morţilor, cea mai recentă animaţie de la Pixar, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 49 de milioane de dolari, în weekend, potrivit cifrelor provizorii oferite de compania Exhibitor Relations şi citate de AFP. 

Acest film lansat pentru weekend-ul prelungit de Ziua Recunostinţei (Thanksgiving) aduce un omagiu sărbătorii mexicane "Dia de los Muertos" ("Ziua Morţilor"), datând din epoca pre-hispanică. 

"Coco", în regia lui Lee Unkrich şi a lui Adrian Molina, spune povestea tânărului Miguel (Anthony Gonzalez) care, în pofida unei interdicţii de generaţii în familia sa de a practica muzica, visează să devină cântăreţ, asemenea idolului său, Ernesto de la Cruz. Foarte dornic să-şi arate talentul, Miguel ajunge în uimitorul Tărâm al morţilor în urma unui şir misterios de întâmplări. De-a lungul drumului el îl întâlneşte pe farsorul Hector (Gael Garcia Bernal) şi împreună pleacă într-o călătorie extraordinară pentru aflarea poveştii reale din spatele istoriei familiei lui Miguel. 

Pe a doua poziţie regăsim alianţa super-eroilor formată în "Justice League" de Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fischer) şi Flash (Ezra Miller), cu încasări de 40,7 milioane de dolari în weekend şi 171,5 milioane de dolari obţinuţi în două săptămâni de proiecţii în cinematografe. O performanţă nesatisfăcătoare pentru acest blockbuster, îndelung aşteptat, dacă ne gândim că acesta ar fi costat 250 de milioane de dolari, potrivit estimărilor presei. 

Comedia romantică "Wonder", despre şcolarizarea unui copil cu o malformaţie, avându-i în distribuţie pe Julia Roberts, Owen Wilson şi Jacob Tremblay, ocupă locul al treilea în clasament cu 22,3 milioane de dolari pentru al doilea week-end în cinematografe. 

Superproducţia Marvel "Thor: Ragnarok" cade după acest weekend pe poziţia a patra. Însă această a treia tranşă a aventurilor zeului nordic al tunetelor şi fulgerelor, interpretat de australianul Chris Hemsworth, continuă un parcurs frumos, cu 16,8 milioane de dolari încasaţi în al patrulea weekend de proiecţii şi un total de 277 5 milioane în Statele Unite şi Canada. 

Lansată în urmă cu trei săptămâni, comedia de Crăciun "Very Bad Dads 2" ocupă poziţia a cincea în acest clasament, cu 13,3 milioane de dolari obţinuţi în acest weekend şi încasări cumulate de 72,7 milioane de dolari.AGERPRES

×