x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Fiscul îl presează pe Nicolas Cage să-şi plătească datoriile

Fiscul îl presează pe Nicolas Cage să-şi plătească datoriile

17 Ian 2010   •   00:00
Fiscul îl presează pe Nicolas Cage să-şi plătească datoriile

Actorul Nicolas Cage se confruntă cu grave probleme financiare şi este implicat în mai multe procese. Vedeta de la Hollywood a declarat că va plăti în curând o datorie de 14 milioane de dolari către Fiscul din Statele Unite ale Americii, informează accesshollywood.com.Pe parcursul carierei mele am plătit taxe în valoare de cel puţin 70 de milioane de dolari, dar, din cauza unei probleme legale recente, trebuie să plătesc alte 14 milioane de dolari către Fisc", a declarat actorul pentru revista People. "Totuşi, în prezent lucrez cu un alt management şi sunt fericit să spun că sunt la zi pentru 2009, toate taxele vor fi plătite, inclusiv cele de stat care urmează să fie stabilite", a mai spus el.

La finalul lunii decembrie, Nicolas Cage a fost dat în judecată de o companie de investiţii imobiliare, care i-a cerut despăgubiri de 36,7 milioane de dolari. Red Curb Investments l-a dat în judecată pe star pentru că nu ar fi plătit un împrumut de 5 milioane de dolari şi nu ar fi informat compania că are dificultăţi în a-şi achita taxele către statul american, mai ales o datorie de 6 milioane de dolari.

În ultimele luni, Nicolas Cage s-a confruntat cu mari dificultăţi financiare.

La jumătatea lui octombrie, presa a publicat mai multe documente judiciare care indicau că acesta şi-a dat în judecată fostul impresar, Samuel Levin, pe care îl acuză că l-a ruinat după ce a făcut câteva investiţii riscante. Potrivit plângerii lui Cage, actorul datora la acel moment Fiscului american impozite în valoare de 6 milioane de dolari. În aprilie 2009, actorul a anunţat că a vândut un castel pe care îl deţinea în Germania pentru că "nu şi-l mai putea permite" din cauza crizei economice. Luna trecută, revista People scria că două case ale actorului, situate în New Orleans, au fost puse sub sechestru şi vândute la licitaţie pentru că nu au fost plătite taxele şi impozitele.

În cei 20 de ani de carieră, Nicolas Cage, în vârstă de 45 de ani, a realizat peste 40 de filme, printre care se numără "Părăsind Las Vegas" (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Suflet sălbatic" (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes.

Nicolas Cage a terminat de curând filmările pentru "The Sorcerer's Apprentice". Pe numele său real Nicholas Coppola, actorul a adoptat un pseudonim pentru a evita asocierea cu celebrul său unchi, regizorul Francis Ford Coppola.

×
Subiecte în articol: film