x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Gala Primetime Emmy 2018 a fost urmărită de 10,2 milioane de telespectatori

Gala Primetime Emmy 2018 a fost urmărită de 10,2 milioane de telespectatori

19 Sep 2018   •   10:25
Gala Primetime Emmy 2018 a fost urmărită de 10,2 milioane de telespectatori
Sursa foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Gala de decernare a premiilor Primetime Emmy, ajunsă la cea de-a 70-a ediţie şi care răsplăteşte cele mai valoroase producţii din industria de televiziune americană, a fost urmărită luni seară de doar 10,2 milioane de telespectatori, un minim istoric, potrivit datelor definitive de audienţă publicate marţi, informează AFP. 

Numărul telespectatorilor care au urmărit acest eveniment emblematic al Hollywoodului în 2018 a fost cu 11% mai mic decât în 2017, când gala a fost privită de 11,4 milioane de persoane. 

Prin comparaţie, campionatul de fotbal american retransmis duminică seară de NBC a atras un număr dublu de spectatori, circa 20,7 milioane. 

Audienţa galei, care durează nu mai puţin de trei ore, a scăzut dramatic în ultimii ani. 

Potrivit specialiştilor, fanii serialelor şi emisiunilor de televiziune preferă să le vizioneze prin intermediul posturilor transmise prin cablu sau pe platformele de internet, mulţumindu-se să urmărească momentele cheie şi palmaresul premiilor Emmy pe reţelele sociale. 

Postul NBC, care a retransmis ceremonia de anul acesta, a subliniat într-un comunicat că audienţa galei Emmy se menţine totuşi mai bine decât cea a premiilor Oscar din industria cinematografică, sau a premiilor Grammy, din industria muzicală. 

Marii câştigători ai celei de-a 70-a ediţii au fost serialele "Game of Thrones", recompensat pentru cea mai bună serie dramatică după un an de absenţă, şi comedia produsă de Amazon "The Marvelous Mrs. Maisel", care a obţinut opt trofee.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gala Primetime Emmy 2018