x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Game of Thrones": A fost creat un algoritm care prezice cine va muri în serial

"Game of Thrones": A fost creat un algoritm care prezice cine va muri în serial

19 Apr 2016   •   20:06
"Game of Thrones": A fost creat un algoritm care prezice cine va muri în serial

Cel de-al şaselea sezon din "Game of Thrones" începe duminică în SUA, iar în acest context, studenţi de la Universitatea tehnică din Munchen (Germania) au creat un algoritm complex, capabil să determine probabilitatea morţii unui personaj din serial, relatează marţi directmatin.fr.

În cadrul lucrărilor de programare, studenţii au realizat un algoritm bazat pe studierea datelor strânse de pe web despre diferiţi protagonişti. Totodată, acesta stabileşte şi o corelaţie între ceea ce se ştie despre un personaj din sezoanele precedente şi numărul de duşmani pe care şi i-a făcut. Totul ia în considerare şi "sentimentele" abonaţilor la Twitter faţă de rolurile respective.

Pe site-ul creatorilor algoritmului se poate vedea, de exemplu, că pentru Patyr Baelish probabilitatea de a muri în următoarele episoade este de 91 %, pentru Arya Stark de 68%, iar pentru Margaery Tyrell de 64%. Surprinzător, Cersei Lannister ar avea mai multe şanse de supravieţuire, fiind creditată cu o probabilitate de deces de numai 16%.

Răspunsul la întrebarea "A murit Jon Snow?" ar fi "nu", conform acestui program care apreciază la numai 11% probabilitatea ca el să fi pierit la sfârşitul sezonului al cincilea, încheie directmatin.fr. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Game of Thrones