x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film 'Game of Thrones', pregătit pentru a intra în istoria Premiilor Emmy

'Game of Thrones', pregătit pentru a intra în istoria Premiilor Emmy

18 Sep 2016   •   18:00
'Game of Thrones', pregătit pentru a intra în istoria Premiilor Emmy

'Game of Thrones' ar putea deveni serialul de ficţiune cel mai premiat la gala Emmy Awards, cele mai prestigioase recompense ale televiziunii americane care se decernează duminică seară, relatează AFP.

'Game of Thrones' deţine în total 35 de premii Emmy, acumulate de-a lungul a şase sezoane, inclusiv cele 9 statuete primite în weekendul trecut la Creative Emmys, care recompensează meritele tehnice.

Duminică seară, această saga fantastică despre rivalitatea mai multor clanuri care luptă pentru Tronul de Fier, porneşte ca favorită la categoria cel mai bun serial dramatic. Numeroşi actori din distribuţie sunt de asemenea favoriţi pentru premiul de interpretare: Kit Harrington, Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke...

Serialul ar putea doborî recordul statuetelor pentru un serial de ficţiune, de la crearea în 1949 a acestor premii - considerate echivalentul Oscarurilor din cinematografie - depăşind recordul deţinut de 'Frasier' (37 de premii Emmy).

"Ar trebui să fie o seară victorioasă pentru 'Game of Thrones', care a triumfat deja anul trecut cu 12 statuete", a prognozat Chris Beachum, redactor şef al site-ului de pronosticuri Goldderby.com. "Serialul ar trebui să primească cel puţin 3 trofee şi doborî astfel recordul", a prezis la rândul ei Debra Birnbaum, redactor şef la Variety.

Programul comic de televiziune 'Saturday Night Life' deţine recordul la toate categoriile combinate, cu 48 de trofee.

Miniserialul 'American Crime: The People vs O.J. Simpson', documentarul-ficţiune, despre lupta dintre avocaţii fostei vedete a fotbalului american şi procuroarea Marcia Clark, face parte dintre câştigători promişi ai galei de duminică seara.

După ce i-a entuziasmat pe critici şi a avut o audienţă spectaculoasă, serialul în 10 episoade difuzat de postul FX deţine 13 nominalizări şi a câştigat deja 4 premii Creative Emmy. Actriţa Sarah Paulson, care o interpretează magistral pe Marcia Clark, se numără printre favorite la cel mai bun rol secundar feminin.

Serialul de spionaj 'The Americans' ar putea înregistra câteva victorii surpriză după ce a primit mai multe nominalizări. Interpreţii săi, Matthew Rhys et Keri Russell, se numără printre favoriţi la premiul pentru cel mai bun actor şi respectiv cea mai bună actriţă într-un program de televiziune.

Keri Russell o are ca rivală pe Viola Davis, profesoară în drept penal, în serialul 'Murder'. Ea a fost anul trecut prima afro-americană care a primit statueta pentru cea mai bună actriţă. Criticii sunt de părere că şi Robin Wright este o pretendentă serioasă la Emmy pentru interpretarea lui Claire Underwood, în serialul 'House of Cards'.

Starul din 'House of Cards', Kevin Spacey, nu a câştigat niciun un premiu Emmy în pofida interpretării sale magistrale a politicianului avid de putere Frank Underwood. Îl are însă ca rival pe Rami Malek, protagonistul aclamatului serial 'Mr. Robot'.

Julia Louis-Dreyfus şi-ar putea de asemenea înscrie numele în Panteonul premiilor Emmy. Ea porneşte ca favorită la premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie, datorită uimitoarei sale interpretării a vicepreşedintei din serialul 'Veep', acumulând astfel al cincilea trofeu. Laureată deja de cinci ori, dacă va câştiga din nou duminică Julia Louis-Dreyfus ar putea doborî recordul deţinut de Candice Bergen.

Cea de-a 68-a ediţie a Emmy Awards va fi difuzată de postul ABC de la Microsoft Theatre din Los Angeles, în cadrul unei ceremonii plină de glamour care va fi prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel. Gala va începe la ora locală 17:00 (00:00 GMT) şi sunt aşteptaţi să urce pe scenă, pentru a înmâna, premiile vedete precum Claire Danes, Kiefer Sutherland, Tina Fey, sau Amy Poehler.AGERPRES

×