x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Gerard Depardieu scandalizează Franța, care vrea să-i retragă medalia Legiunea de Onoare

Gerard Depardieu scandalizează Franța, care vrea să-i retragă medalia Legiunea de Onoare

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   09:20
Gerard Depardieu scandalizează Franța, care vrea să-i retragă medalia Legiunea de Onoare
Sursa foto: Hepta

Medalia Legiunea de Onoare acordată actorului francez Gerard Depardieu ar putea fi retrasă. În urma unor "comentarii șocante, aducând rușine Franței", a spus ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak.

Medalia Legiunea de Onoare acordată actorului francez Gerard Depardieu ar putea fi retrasă în urma unei serii de acuzații de agresiune sexuală și a unui documentar TV în care Depardieu a făcut comentarii obscene despre femei, relatează Reuters.

Ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, a declarat la postul de televiziune France 5 că a cerut comitetului "Grande chancellerie", responsabil de acordarea distincției Legiunea de Onoare, cea mai importantă decorație a Franței, să înceapă o procedură disciplinară pentru a analiza dacă medalia ar trebui retrasă.

Abdul Malak a declarat că a fost "dezgustată" de comentariile făcute de Depardieu, unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi, în timpul unei călătorii în Coreea de Nord în 2018 și difuzate într-un documentar TV "Complement d'Enquete" pe France 2 la începutul acestei luni.

"Comentarii șocante... aducând rușine Franței", a spus ea.

Depardieu a fost în centrul unei serii de acuzații de sexism și violență sexuală în ultimii ani.

În martie 2022, un tribunal din Paris a decis că va continua o anchetă asupra lui Depardieu după ce o actriță l-a acuzat de viol. Charlotte Arnould dezvăluise că ea era femeia din spatele acuzației, spunând că nu mai putea suporta să tacă. De atunci, mai multe femei l-au acuzat pe Depardieu de violență sexuală.

Într-o scrisoare din 2 octombrie publicată în cotidianul francez Le Figaro, Depardieu a negat orice vină.

"Niciodată, absolut niciodată, nu am abuzat o femeie", a spus actorul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gerard depardieu