x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tribunalul amână procesul actorului Gerard Depardieu din cauza stării sale de sănătate

Tribunalul amână procesul actorului Gerard Depardieu din cauza stării sale de sănătate

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   22:45
Tribunalul amână procesul actorului Gerard Depardieu din cauza stării sale de sănătate
Sursa foto: Hepta

Un tribunal francez a amânat luni cu cinci luni procesul actorului Gerard Depardieu pentru presupusa agresiune sexuală a două femei pe un platou de filmare în 2021, după ce avocații acestuia au susținut că era prea bolnav pentru a se apăra, potrivit Reuters.

Depardieu, una dintre cele mai mari vedete de film din Franța, ale cărei filme de succes includ Green Card, Cyrano de Bergerac și La Vie en Rose, s-a confruntat în ultimii ani cu un număr tot mai mare de acuzații de agresiune sexuală care i-au pătat reputația.

Gerard Depardieu, în vârstă de 75 de ani, a negat în mod constant orice infracțiune.

Procurorii spun că presupusele agresiuni au avut loc în timpul filmărilor pentru filmul „Les Volets Verts” (Obloanele verzi).

Depardieu este acuzat că a pipăit una dintre femeile de pe platoul de filmare, a tras-o spre el și a imobilizat-o cu picioarele, înainte de a-i atinge talia, șoldurile și sânii, spunându-i în același timp cuvinte obscene. Trei persoane au fost martore la scenă, spun procurorii.

A doua presupusă victimă a fost pipăită de Depardieu pe platou și pe stradă, susțin procurorii.

Depardieu nu a participat la audierea de luni, când ar fi trebuit să înceapă procesul. Avocatul său, Jeremie Assous, a declarat că acesta suferă de hipertensiune arterială și de complicații cauzate de diabet. El a adăugat că, odată ce actorul se va simți suficient de bine, va prezenta martori și dovezi care „demonstrează că este ținta unor acuzații false”.

În sala de judecată, au fost prezente luni actrițele Charlotte Arnould, care l-a acuzat pe Depardieu că a violat-o în 2018, când avea 22 de ani, și Anouk Grinberg, care a jucat alături de Depardieu în Les Volets Verts și l-a criticat public pentru comportamentul său sexual.

Assous a depus o cerere de amânare a procesului cu șase luni pentru a permite ameliorarea stării de sănătate a lui Depardieu. Instanța a fost de acord cu o amânare de cinci luni și a cerut un control medical independent.

Anterior, Assous a declarat că Depardieu ar fi dorit să fie prezent, dar starea sa de sănătate nu i-a permis acest lucru. „Este întotdeauna în interesul tuturor ca justiția să fie făcută în prezența tuturor părților implicate”, a declarat Claude Vincent, avocatul uneia dintre presupusele victime.

Ca răspuns la acuzațiile tot mai numeroase împotriva sa, Depardieu a declarat anul trecut: „Nu am abuzat niciodată, niciodată o femeie. A răni o femeie ar fi ca și cum mi-aș lovi propria mamă în stomac”.

Dacă va fi găsit vinovat, Depardieu riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gerard depardieu tribunal proces