x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film HBO, concursul 10

HBO, concursul 10

de Maria Sârbu    |    03 Feb 2010   •   00:00

Înscrierea textelor pentru ediţia din acest an a Concursului Naţional de Scenarii a început la 1 februarie şi se va încheia la 1 aprilie. Înscrierile se pot face numai prin intermediul website-ului www.hbo.ro/concursscenarii.



Proiectul numit "Concursul Naţional de Scenarii", demarat cu zece ani în urmă de HBO România, a devenit o tradiţie, iar mulţi dintre câştigătorii ediţiilor anterioare s-au afirmat la nivel naţional sau internaţional tocmai datorită faptului că această competiţie şi-a obţinut renume chiar de la început. În organizarea concursului s-a alăturat, mai târziu (2005), Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (organizatorul TIFF). Asocierea a contribuit la sporirea credibilităţii concursului, autentic încă de la prima ediţie.  

HBO va oferi premiile: pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj (3.000 de dolari); pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj (1.500 de dolari) şi pentru cel mai bun scenariu de documentar (2.000 de dolari). Al patrulea - Premiul HBO "3 zile la TIFF" - îl vor primi cei nouă finalişti ai celor trei categorii şi constă în prezenţa pentru trei zile în festival, costurile urmând să fie acoperite integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în cele trei zile de invitaţie). Dar anunţarea câştigătorilor la fiecare secţiune se va face în ultima zi a TIFF, care va avea loc la Cluj-Napoca între 28 mai şi 6 iunie.

×
Subiecte în articol: film