x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Hellen Mirren și Olivia Colman își împrumută vocile unor țestoase în scurtmetrajul animat "Turtle Journey"

Hellen Mirren și Olivia Colman își împrumută vocile unor țestoase în scurtmetrajul animat "Turtle Journey"

15 Ian 2020   •   14:32
Hellen Mirren și Olivia Colman își împrumută vocile unor țestoase în scurtmetrajul animat "Turtle Journey"

Actriţele britanice Helen Mirren şi Olivia Colman îşi vor împrumuta vocile unor ţestoase marine pe cale de dispariţie într-un film realizat în colaborare cu Greenpeace.
"Turtle Journey", un scurtmetraj animat, realizat de creatorii serialului Wallace and Gromit, îşi propune creştea gradului de conştientizare al publicului faţă de criza cu care se confruntă oceanele lumii.

Pelicula prezintă o familie de broaşte ţestoase care se confruntă cu forajele petroliere, poluarea cu plastice şi pescuitul industrial în încercarea de a ajunge acasă.
Colman va da voce mamei din această familie de ţestoase, în timp ce Helen Mirren va împrumuta vocea bunicii.

Printre alţi actori care dau viaţă personajelor din "Turtle Journey" se numără Jim Carter ("Downton Abbey") Bella Ramsey ("Game of Thrones"), actorul David Harbor şi comicul Ahir Shah, toţi ambasadori Greenpeace pentru oceane.

Scurtmetrajul se încheie cu un apel la acţiune, îndemnând spectatorii să semneze o petiţie Greenpeace pentru un tratat global privind oceanele.

Greenpeace a publicat cercetări care arată încălzirea oceanelor şi curenţii în schimbare forţează ţestoasele din familia Dermochelyidae care trăiesc în Pacific să călătorească de aproape de două ori mai departe pentru a ajunge la noi locuri de hrănit în ape mai reci, după ce au părăsit locurile de cuibărit.

Rezultatele provin din cercetările realizate în Guyana Franceză, unde numărul de ouă de broască ţestoasă de pe plaje este de aproximativ 100 de ori mai mic decât în anii '90. Potrivit specialiştilor, energia suplimentară pe care o folosesc ţestoasele pentru a ajunge la locurile de hrănit reduce probabil numărul de ouă pe care acestea le depun în fiecare sezon.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turtle journey helen mirren olivia colman